Weerbericht:
Perioden met zon, morgen bewolkt en in de noordelijke helft af en toe regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Bom Vlissingen rond 20.30 uur gedemonteerd

Toegevoegd: 28-11-2018, 18.35 uur - Update: 28-11-2018, 19.02 uur
Op dit moment is een straal van 300 meter rond het schip afgezet.
Op dit moment is een straal van 300 meter rond het schip afgezet.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De bom die vanochtend in Vlissingen werd opgevist met een baggerschip wordt naar verwachting rond 20.30 uur gedemonteerd. Vanaf dat tijdstip mogen mensen in een straal van 1.300 meter rondom het schip zich niet meer op straat begeven.


De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de situatie ter plaatse onderzocht. Besloten is dat de bom ter plaatse ontmanteld moet worden. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland bestaat bij het demonteren van dit soort oude explosieven altijd het risico op een ontploffing en is het daarom nodig om een gebied van 300 meter af te zetten en een gebied van 1.300 meter aan te wijzen waarbinnen mensen niet op straat mogen komen.

Volgens de Veiligheidsregio is het het meest veilig om het ontmantelen van het explosief snel uit te voeren en niet langer uit te stellen dan nodig is. Binnen de straal van 1.300 meter ligt het gebied tussen de Oranjemolen, de HZ en de waterzuivering bij Ritthem. Hierbinnen vallen ook de Binnenhaven, het NS-station en de terminal van de ferry.

Binnen het 1.300-metergebied moeten mensen vanaf 20.00 uur schuilen. "Schuilen houdt in dat bewoners binnen deze straal binnen moeten blijven en ramen en deuren moeten sluiten. Ga ook niet voor het raam staan", zo zegt de Veiligheidsregio.

Binnen het aangegeven gebied mogen mensen niet op straat zijn. Wie van buiten het gebied komt, mag niet het gebied in. Ook auto’s mogen niet binnen het gebied rijden. Alleen de hulpdiensten krijgen nog doorgang tot de situatie veilig is. Wie in zijn huis is, moet daar blijven zolang de maatregel geldt.

“We verwachten dat schuilen tot 21.30 uur nodig is. De maatregel wordt pas opgeheven als er een sein wordt gegeven. Dan gaat er ook een NL Alert uit”, zo zegt de Veiligheidsregio. Mensen met vragen kunnen overigens bellen naar een speciaal nummer: 0118-487000.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750