Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Bom met succes tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 29-11-2018, 16.13 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Op het strand bij Oranjezon in Vrouwenpolder is vanmiddag met succes de vliegtuigbom tot ontploffing gebracht die gisteren door een baggerschip boven water werd gehaald bij Vlissingen.


Vanochtend ging de EOD al naar het strand bij Ritthem maar de twee locaties hier bleken niet geschikt om de zware vliegtuigbom veilig tot ontploffing te brengen. Daarom werd besloten om de bom gecontroleerd onschadelijk te maken op het strand bij Vrouwenpolder. Rond 15.35 uur kon het explosief met succes tot ontploffing worden gebracht.

De bom werd eerst ingegraven en vervolgens met behulp van een graafmachine bedekt met zand. De omgeving werd uit voorzorg ruim afgezet.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (10-12-2018 om 05:10)
we praten hier over 1300 meter, 1,3 Kilometer is dat... mijn opa heeft die bommen zien vallen, en was er een stuk dichterbij. in de binnenstad toen. hun huis stond er nog, straat verder was het weg... 1300 meter ach ja, safety first...toch ?
lezer (30-11-2018 om 16:58)
@Jokko, denk je dat de burgemeester, hulpdiensten en EOD gewoon voor de grap een straal van 1300 meter hanteren? Goh, laten we het nu ons zelf en de burgers eens lekker moeilijk maken door een extra grote afzetting te doen!
Harry (30-11-2018 om 14:07)
@Jokko, laten we er van uit gaan dat degene, onder wiens verantwoordelijkheid, het onschadelijk maken van de bom de ins en outs kent wat betreft de gevaren. Als die persoon zegt dat er een radius van 1300 meter gewenst is, waarom zou je dan nog vragen of dat wel nodig was?
W. Kruit (30-11-2018 om 11:11)
Jokko, kan jij garanderen dat de stalen scherven van het omhulsel van die duizendponder niet honderden meters van het explosiepunt terecht komen? Het is namelijk niet alleen de explosie die gevaarlijk is, van het staal van de bom vliegen stukken met grote kracht alle kanten op. Daarom wordt een bom ook ingegraven voordat hij tot ontploffing wordt gebracht.
Jokko van der Sneuk (29-11-2018 om 21:04)
duuzend pond, flinke boem hoor !!! met springstof, springstof opblazen geeft een flinke knal zie ik.. alles is weer in orde,maar 1300 meter radius en niemand op straat was dat nou wel nodig ?? tijdens het onschadelijk maken.
Cookie-instellingen beheren