Bijna twintig boetes in centrum Middelburg

Toegevoegd: 30-11-2018, 18.25 uur

Bijna twintig boetes in centrum Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag en -avond in het centrum van Middelburg volop gecontroleerd op uiteenlopende zaken. Hierbij zijn bijna twintig bekeuringen uitgedeeld.

De politie lette zowel opvallend als onopvallend op mogelijke winkeldieven, drugsdealers en overlastveroorzakende jongeren. De politie betrapte hierbij iemand die een geprepareerde tas bij zich had en vermoedelijk dus van plan was een winkeldiefstal te plegen.

Verder beboette de politie vanwege het rijden zonder rijbewijs, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het niet voldoen aan een bevel/vordering van een toezichthouder.

Er werd ook een proces-verbaal uitgeschreven voor "uitdagend gedrag/dreigende wanordelijkheden". Ook werd iemand betrapt op het drinken van alcohol op straat en reed er iemand op een bromfiets door het voetgangsersgebied. Vijf personen deden datzelfde met een fiets.

Twee fietsers werden bekeurd omdat ze geen fietsverlichting voerden en twee personen kregen een proces-verbaal omdat ze een valse naam opgaven. Eén persoon kon geen identiteitsbewijs tonen en tot slot werd ook nog iemand beboet die het rode verkeerslicht negeerde.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold Wiggers (1-12-2018 om 20:18)
Vaker doen en iedereen, ook ouderen bekeuren. Afspraak is afspraak: als we het (waar te fietsen, door rood rijden, rijden en bellen, ...) onzin vinden, dan moeten we anders stemmen en andere regels maken. Zolang dat niet het geval is, moet er ook gehandhaafd worden. Neem nu eens een simpel ritje van de binnenstad met de auto (slecht, ik weet het) of de fiets naar Mortiere of Abeele levert een keur aan ‘voor een ander, maar niet voor mij’ op. Brommers waar ze niet horen, door rood, te hard rijden, met z’n vijfen naast elkaar, U verzint het; het gebeurt. Willen we dat niet, dan dient er opgetreden te worden. Consequent. Vinden we het getrut? Dan afschaffen. En een bon? Wees dan ook zo eerlijk om je fout te erkennen. Fouten maken is ... ja!
wim (1-12-2018 om 07:32)
Weer een goede vangst door politie controle wat veel uit een lopende proces verbaal op maakte wat in feite als een ieder doet zoals het behoort eigenlijk dit niet voor mag komen hoe dom is het je rijbewijs niet bij je hebt,en natuurlijk weer die rotzooi van drugs,weer een geslaagde hoeveelheid werk van politie
Jose (30-11-2018 om 19:16)
Prima. Moeten ze veel vaker doen. Gewoon agenten op straat en niet meer waarschuwen. Iedereen weet wat hij/zij doet en moet daar de consequenties(pijn in de portemonnaie0 gewoon voelen.