Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Beginnend bestuurder met drank en drugs op

Toegevoegd: 01-12-2018, 07.29 uur
Beginnend bestuurder met drank en drugs op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse politie heeft tijdens de nachtdienst het rijbewijs ingenomen van iemand die met zowel drank als drugs op deelnam aan het verkeer.


Volgens de politie viel het op dat de persoon in het donker wegreed zonder verlichting. Toen deze ook nog eens met hoge snelheid gingen bij de agenten alle alarmbellen af. De persoon werd aan de kant gezet en onderworpen aan een controle. Er werd vervolgens zowel een blaas- als een speekseltest afgenomen.

Hij bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Via de speekseltest werd de aanwezigheid van THC aangetoond, de werkzame stof in hennep. Van de persoon is een bloedproef afgenomen zodat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan bepalen hoeveel de persoon precies gebruikt had.

Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (2-12-2018 om 22:38)
Die jonge bestuurders zijn een gevaar op de weg, zij hebben zelfoverschatting en kunnen risico's blijkbaar niet inschatten. Rijbewijs voor minstens 10 jaar weggooien.
miep (1-12-2018 om 12:23)
er word nog te weinig gecontroleerd op DRANK - DRUGS in het verkeer , maar ook op MOBIELTJES , eens kijken vanavond in AXEL hoeveel er weer met DRANK naar huis rijden .POLITIE jullie MOETEN nog MEER CONTROLEREN .
Bumper (1-12-2018 om 11:25)
drank + drugs + beginnend bestuurder betekend rijbewijs voorgoed kwijt, en kompleet opnieuw beginnen, ik denk dat dat de beste oplossing is. maar ook voor de categorie ervaren bestuurders de zelfde maatregel, en daar naast ook de auto verbeurd verklaren. bumper:
EM (1-12-2018 om 10:09)
@wim ,strak gezegd ,verwoord!
Jap (1-12-2018 om 08:15)
Jammer er zo weinig worden aangehouden, wel goed politie er op let en geweldig er nu drugstesten zijn.. Alleen jammer Politie niet zomaar iedereen mag aanhouden en controleren, er rijden er 1000'n met die troep op alleen al in Walcheren helaas
wim (1-12-2018 om 07:55)
Hoe stom kan je zijn als een beginner van een rijbewijs van een auto in de nacht gepakt word voor drank en tevens die rotzooi die ze gebruiken, zo,n jongen moet gewoon zijn rijbewijs voor goed in leveren want zulke gasten verander zijn leven toch niet en zullen alleen maar gevaar zijn voor andere mensen
Cookie-instellingen beheren