Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Brandje bij zorginstelling Vogelwaarde

Toegevoegd: 01-12-2018, 09.41 uur
Brandje bij zorginstelling Vogelwaarde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VOGELWAARDE - Bij zorginstelling Hoeve La Salette aan de Rapenburg in Vogelwaarde heeft vanochtend een kleine brand gewoed in het hoofdgebouw.


De brand werd rond 07.15 uur ontdekt. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en zodoende werden twee tankautospuiten en een hoogwerker met spoed ter plekke gestuurd. De omvang van de brand bleek mee te vallen. Het brandje was snel geblust en het sein ‘brand meester’ kon snel worden gegeven.

Er werd ook een ambulanceteam opgeroepen maar volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er bij de brand niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is niet bekend. Het is ook niet duidelijk wat er precies in brand stond.

Hoeve La Salette is een beschermde woonvorm van het Leger des Heils met capaciteit voor 23 cliënten die te kampen hebben met een gediagnostiseerd psychiatrisch ziektebeeld en 13 cliënten met een justitiële titel of justitieel verleden, die om verschillende redenen ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Daarnaast is er vaak sprake van de combinatie met verslaving, problematische schulden en/of gebrek aan dagbesteding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (1-12-2018 om 14:25)
In de gevangenis is het gebruikelijk als een gedetineerde zijn zin niet krijgt dat die dan zijn matras in brand steekt ,en aangezien er nogal wat ex gedetineerden logeren is het niet zo vreemd uiteraard
Cookie-instellingen beheren