Hoge snelheden bij achtervolging Vlissingen

Toegevoegd: 02-12-2018, 13.35 uur

Hoge snelheden bij achtervolging Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Zondagmorgen vroeg heeft de Vlissingse politie een gevaarlijke automobilist van de weg gehaald. Dat gebeurde na een achtervolging waarbij hoge snelheden werden gehaald. Er ontstond ook een botsing met een politiewagen.

Agenten zagen rond 5.00 uur dat een bestuurder het rode verkeerslicht op de kruising van de Koudekerkseweg met de Badhuisstraat negeerde. De agenten gaven hierop een stopteken, maar hier werd niet aan voldaan. Er ontstond een achtervolging waarbij de politieauto het zwaailicht en de sirene gebruikte. Andere politie-eenheden snelden te hulp.

Tijdens de achtervolging werden volgens de politie binnen de bebouwde kom snelheden gehaald van honderd kilometer per uur. Op de Nieuwe Vlissingseweg reed de man 140 kilometer per uur waar 70 de maximumsnelheid is. Na een lange achtervolging kon de auto op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg tot stoppen worden gedwongen. Hierbij ontstond een kleine botsing tussen de vluchtauto en een politieauto.

De 22-jarige bestuurder uit Middelburg werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Uit een ademanalyse bleek dat hij teveel alcohol had gedronken, hij blies namelijk een waarde van 765 Ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij wordt zondag verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens het incident moest de politie één van de wagens verzetten. Een agent reed hierbij per ongeluk over de voet van een 17-jarige passagiere uit Middelburg. Om een juiste diagnose te stellen werd de jonge vrouw door de agenten naar het ziekenhuis gebracht. Haar voet bleek niet gebroken en ze kon vervolgens naar huis worden gebracht.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H (3-12-2018 om 10:19)
Heel goed en rijbewijs nooit meer terug geven
jacob (2-12-2018 om 13:59)
Hoe dikwijls lees je niet dronken achter het stuur, verhoog de boetes en verklaar het voertuig verbeurd. Rijbewijs versnipperen en nooit meer terug geven.