www.hvzeeland.nl

Inbrekersfamilie blijft langer vast

Toegevoegd: 04-12-2018, 22.11 uur

Inbrekersfamilie blijft langer vast
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Drie gezinsleden - vader (43), moeder(41) en de 19-jarige zoon -van een Roma- familie die verantwoordelijk wordt gehouden voor zeker 160 autokraken langs de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse kust, blijven vooralsnog in voorarrest.

De schoondochter (19) mag haar berechting in vrijheid afwachten. De rechtbank in Middelburg heeft dat dinsdag tijdens een zogeheten pro forma-zitting beslist. Twee kinderen van 16- en 17 jaar verblijven in een opvanggezin, een kind van elf verblijft bij zijn oma en voor de baby is eveneens opvang geregeld.

De vader en zijn echtgenote worden er ook van verdacht leiding te hebben gegeven aan een criminele organisatie met als doel inbraken te plegen om in hun levensonderhoud te voorzien. Het gezin kwam in beeld tijdens een onderzoek naar een grote reeks autokraken aan de kust.

Op 16 augustus trok in Domburg een camper met inzittenden de aandacht die ook op eerder gemaakte camerabeelden stonden. ,,Een schoolvoorbeeld van mobiel banditisme'', zegt officier van justitie Gerda Oosterveld. ,,Hun enige doel om hier te zijn was stelen. Dit is hun levenspatroon.'' De vader dacht daar anders over en hield vol in Zeeland op vakantie te zijn geweest. Ook zei hij dat alleen hij veroordeeld moest worden omdat de rest van zijn gezin onschuldig was.

Op 26 februari wordt de zaak opnieuw pro forma behandeld.