Bekeuringen bij controles fietsverlichting

Toegevoegd: 06-12-2018, 11.34 uur

Bekeuringen bij controles fietsverlichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De politie heeft dinsdagavond aan de Troelstralaan en de Van Hertumweg in Goes fietsers gecontroleerd op hun verlichting.

De controle werd gehouden van 19.00 tot 22.00 uur. Er zijn vijfentwintig bekeuringen uitgeschreven aan mensen die geen verlichting hadden. Verder kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij over een doorgetrokken streep reed.

Tot slot werd een 34-jarige automobilist uit Goes gecontroleerd. De agenten roken een sterke cannabis geur. De speekseltest testte positief op THC. Ondanks dat de man meerdere keren werd gevorderd om mee te werken aan een bloedonderzoek, weigerde hij voortdurend om hieraan mee te werken.

Dit onderzoek is namelijk noodzakelijk om vast te stellen hoeveel en welke drugs hij had gebruikt. Deze weigering wordt hem zwaar aangerekend en aangemerkt als een misdrijf. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (6-12-2018 om 17:55)
Hele goeie actie van de Politie, je zal maar een aanrijding hebben met zo'n verkeershufter zonder licht! Als automobilist ben je altijd fout (tegendeel is vaak echt niet te bewijzen) dus trek je aan het kortste eind. Ik ben nog steeds onder de indruk van het aantal drugspiloten er achter het stuur zitten! Ook alcohol is de laatste tijd weer meer dan erg, dus gewoon meer blauw (nu geel) op straat!
Jose (6-12-2018 om 14:16)
Prima actie moet veel vaker en niet alleen in Goes gedaan worden. Ik schrik me vaak drie keer in de rondte als ik weer een mede weggebruiker achterop kom zonder verlichting. Zelfs vaders en moeders met kinderen bij zich die rijden zonder licht. Ook dit hoort bij opvoeden.
willem (6-12-2018 om 13:32)
prima actie--zou veel meer moeten gebeuren.
Sonja (6-12-2018 om 13:15)
Vind het prima, je hebt tegenwoordig voor een paar euro fietsverlichting, geen geklaag dus ! Als automobilist ben je toch de pineut als je een fietser zonder verlichting aanrijd. Jongelui geven dit per dag aan snacks uit !