Bekeuringen bij controles fietsverlichting

Toegevoegd: 06-12-2018, 11.34 uur

Bekeuringen bij controles fietsverlichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De politie heeft dinsdagavond aan de Troelstralaan en de Van Hertumweg in Goes fietsers gecontroleerd op hun verlichting.

De controle werd gehouden van 19.00 tot 22.00 uur. Er zijn vijfentwintig bekeuringen uitgeschreven aan mensen die geen verlichting hadden. Verder kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij over een doorgetrokken streep reed.

Tot slot werd een 34-jarige automobilist uit Goes gecontroleerd. De agenten roken een sterke cannabis geur. De speekseltest testte positief op THC. Ondanks dat de man meerdere keren werd gevorderd om mee te werken aan een bloedonderzoek, weigerde hij voortdurend om hieraan mee te werken.

Dit onderzoek is namelijk noodzakelijk om vast te stellen hoeveel en welke drugs hij had gebruikt. Deze weigering wordt hem zwaar aangerekend en aangemerkt als een misdrijf. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvonne (17-2-2019 om 12:54)
@THIJS. Helemaal mee eens. Niet alleen de dossiers die al geruime tiid Onopgelost blijven stapelen op door dit soort acties maar wat te denken van het willen doen van aangifte waar geen tijd voor is of bij het bellen naar de alarm lijn er totaal geen politie komt opdraven....nee die lampjes zijn belangrijker om met een tiental agenten van hun plicht te wórden onthouden.
mja (11-12-2018 om 09:09)
@AntiGSM, dus als je zonder licht rijdt, ben je een verkeershufter? Sorry? Jij hebt echt een onmogelijk harde tik van een molen gehad he. Is het veilig zonder licht te rijden? Nee. Ben je een hufter? Jij bent echt niet goed. Met je suggestieve rare opmerkingen, je aannames, je verknipte kijk op alles, ze zouden jou eens moeten controleren en je zonder enige reden eens een half jaar poep moeten laten scheppen, coprofageur.
Thijs (7-12-2018 om 11:57)
Ruim 16.000 cases blijven liggen op de plank vanwege 'personeelstekort'. Misdrijven waar niets mee gedaan wordt. Mensen die slachtoffer zijn geworden zullen nooit de dader berecht zien. Tja... Misdaad aanpakken kost geld... Maar voor fietslampjes wordt alles uit de kast getrokken hoor. Lekker boetes schrijven en inkomsten genereren. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het ook irritant wanneer er weer eens een fietser voorbij komt zonder licht die je bijna op de motorkap hebt liggen, maar weet je wat veel erger is? Wanneer iemand een mes tegen je strot zet en je beroofd van je geld of iemand die inbreekt in je woning en je spullen meeneemt, maar dan is er opeens een 'personeelstekort'. Ga eens prioriteiten stellen!
P (7-12-2018 om 00:32)
Als ze dan ook nog een lampje erbij geven voor de mensen zonder fiets verlichting, dan los je een probleem echt op. Dit is spekken en verder mogen de mensen het zelf uitzoeken.
Kees (6-12-2018 om 19:40)
Prima zaak mag van mij elke avond tot dat het niet meer nodig is en de mensen het zelf doen. En over drie weken verwacht ik dat ze streng controleren op het gebruik van de mobile telefoon. Gelijk in januari mee beginnen anders leren ze het nooit.
Willem (6-12-2018 om 18:32)
Goede zaak van de politie,veel fietsers hebben lak aan de verplichting op goede fietsverlichting.