www.hvzeeland.nl

OM eist vrijspraak voor drugs- en wapenhandel

Toegevoegd: 06-12-2018, 19.05 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor de 45-jarige F. van L. uit Axel was het donderdag bij de rechtbank in Middelburg ongetwijfeld een opluchting.

Dat hij zich tussen 2014 en half 2015 bezig had gehouden met wapensmokkel vanuit Kroatië, achtte de officier niet bewezen. Dealen in cocaïne in dezelfde periode: evenmin bewezen. Uitvoer van een kilo cocaïne: óók niet bewezen.

De officier maakte haar voornemen om vrijspraak te vragen al tijdens de behandeling van de zaak bekend. Niet omdat zij van zijn onschuld overtuigd was, maar omdat er teveel onduidelijkheden in het betreffende dossier waren om tot een bewezenverklaring te komen.

Wat tegen Van L. restte was dat hij kennissen van gratis cocaïne had voorzien en in het bezit was geweest van onder meer een stroomstootwapen. Voor dat alles eiste de officier een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest van vier maanden.

Omdat Van V. die al had uitgezeten, hoeft hij niet meer terug naar het gevang. Tenminste, als de rechtbank de eis overneemt. De uitspraak is over twee weken.