Veelpleger hoeft niet de cel in

Toegevoegd: 07-12-2018, 16.21 uur

Veelpleger hoeft niet de cel in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 22-jarige J. K. uit Hansweert is vrijdag voor de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een voorwaardelijke ISD-maatregel. De eveneens gevorderde tenuitvoerlegging van twee eerdere vonnissen van in totaal zeven maanden werd niet gehonoreerd.

De ontkennende K. werd ervan verdacht midden augustus in Goes iemand bedreigd te hebben. Volgens het slachtoffer zou K. gezegd hebben een wapen te halen. Op de bewuste dag had het slachtoffer een gehandicapte jongen geholpen die door K. werd achtervolgd en bedreigd. De man sprak K. daarop aan, die er vandoor ging. Niet veel later keerde die terug om zogezegd verhaal te gaan halen.

Daarbij zou hij de man bedreigd hebben. K. heeft een strafblad van veertien pagina's en heeft inmiddels ettelijke celstraffen achter de rug. Volgens de reclassering heeft K. de weg naar het rechte pad weer een beetje gevonden en moet hij worden behandeld. Als K. die zeven maanden alsnog moet uitzitten, zou dat schadelijk zijn voor zijn behandeling, is ook het oordeel van de rechtbank.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (10-12-2018 om 15:12)
De rechters zijn helemaal de weg kwijt, alsof fop straffen helpen.. Gewoon dwangarbeid voor dit soort nutteloze lieden.
Kees (8-12-2018 om 16:56)
Lastig. Ik denk dat de rechter hem een laatste kans geeft. Hij moet nu echt bewijzen dat hij op het rechte pad is en gewoon zorgen dat hij niet weer gepakt word en zijn behandeling met succes ondergaan om een beter mens te worden. Het staat ook vast dat als ze hem nu weer 7 maanden laten zitten dat zijn behandeling dan gestopt word en dat hij er slechter af komt. Immers de gevangenis is een opleidings instituut voor criminelen. Daar leer je het vak. Dus je komt er altijd slechter uit. Een grote kans dat het dan echt een crimineel word en dat willen we niet. We willen niet dat hij binnen leert hoe hij banken moet overvallen of andere zaken. Beter op deze manier
De mus (7-12-2018 om 18:54)
Hmmm. Nu moet hij echt zijn best doen en geen stomme streken uithalen.
Bumper: (7-12-2018 om 17:11)
Het OM heeft gelijk, gewoon de cel in met dit soort korte lontjes die plotseling zielig gaan doen . Bumper: