In Kanaal verdronken man is Vlissinger (59)

Toegevoegd: 10-12-2018, 14.08 uur - Update: 10-12-2018, 16.06 uur

De drenkeling overleed ter plekke.
De drenkeling overleed ter plekke.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De man die zondag overleed nadat hij in het Kanaal door Walcheren belandde, is een 59-jarige Vlissinger.

​De man belandde rond 17.00 uur in het ijskoude water van het kanaal. Van het incident waren meerdere mensen getuige. Eén van de getuigen heeft geprobeerd de man uit het water te halen. Samen met agenten lukte het om de man uit het water te halen. Vervolgens werd gestart met reanimeren, maar dit mocht niet baten.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Diverse brandweerwagens werden opgeroepen en ook twee ambulances kwamen ter plaatse. Een traumahelikopter uit Rotterdam is eveneens ter plaatse gekomen om te assisteren. Ondanks alle inzet is de man overleden.

Door rechercheurs is het lichaam van de man onderzocht in het mortuarium. Hoe het kwam dat de man met zijn fiets in het water terechtkwam is nog niet bekend. Die vraag is nog onderwerp van onderzoek voor de politie. Het onderzoek loopt nog. “We zijn nog steeds bezig om te proberen te achterhalen wat de oorzaak is van het te water raken van de man”, zo zegt de politie.

De politie riep na het incident getuigen op zich te melden. Er werd specifiek gezocht naar een jongen die getuige zou zijn geweest. De politie heeft inmiddels contact met hem gehad. ​De politie heeft met alle getuigen gesproken en voor hen is Slachtofferhulp in kennis gesteld vanwege de impact van het incident.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750