Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 300 km

Vrouw voor rechter voor poging doodslag

Toegevoegd: 11-12-2018, 09.35 uur
In april sloeg de vrouw het slachtoffer met een klauwhamer.
In april sloeg de vrouw het slachtoffer met een klauwhamer.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een poging doodslag op en mishandeling van haar (tijdelijke) huisgenoot is maandag voor de Middelburgse rechtbank tegen een 38-jarige vrouw een celstraf van twee jaar plus de ten uitvoerlegging van een eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf van zes weken geëist.


Op 8 april van dit jaar sloeg ze de man bij wie ze in Goes een tijdelijk onderkomen had gevonden met een klauwhamer tegen zijn hoofd. Een dikke week daarvoor had ze hem ook al met een mesje in zijn rug gestoken. Tijdens de behandeling van haar zaak zei de vrouw dat de klap met de klauwhamer per ongeluk was gebeurd en dat ze zeker niet het plan had hem te doden.

Ze was geïrriteerd, bezig met spullen inpakken en de man had andere plannen. Hij zou haar met deodorant of haarlak in haar ogen hebben gespoten en in een reactie had ze de hamer die naast haar op de bank lag gepakt en daarmee uitgehaald. Ze raakte zijn arm, zijn arm sloeg omhoog en zijn hand raakte hierdoor zijn neus. Zo was het gegaan. Uiteindelijk waren de verwondingen van de man marginaal en van de steek met het mes was niet meer te zien dan een klein prikje.

Uitspraak 21 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren