Gevangenisstraf geëist vanwege inbraken

Toegevoegd: 11-12-2018, 09.54 uur

Gevangenisstraf geëist vanwege inbraken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 52-jarige Terneuzenaar E. D. is maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van 365 dagen waarvan 177 dagen voorwaardelijk geëist. D. wordt verdacht van enkele inbraken.

Het Openbaar Ministerie (OM) eistte maandag ook een proeftijd van drie jaar. Het onvoorwaardelijke deel van de gevraagde straf (188 dagen) is gelijk aan het voorarrest. D. wordt verdacht van onder meer een woninginbraak in Sint Jansteen waarbij diverse waardevolle spullen werden ontvreemd.

Ook wordt D. verdacht van enkele pogingen tot inbraak die voornamelijk plaatsvonden in Terneuzen. D. ontkent grotendeels en beweert op de bewuste dagen bij zijn vriendin in België te zijn geweest. In de zaak van Sint Jansteen beriep D. zich op zijn zwijgrecht. 

Uitspraak 21 december.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750