www.hvzeeland.nl

Grote brand in loods ‘s-Heerenhoek

Toegevoegd: 11-12-2018, 23.07 uur - Update: 12-12-2018, 00.58 uur

Grote brand in loods ‘s-Heerenhoek
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - Aan de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek is dinsdagavond een grote uitslaande brand uitgebroken in een loods van een loonbedrijf.

De eerste melding over de brand kwam rond 22.45 uur binnen. Rond 23.00 uur werd opgeschaald naar grote brand. Er zijn onder meer drie tankautospuiten, een ladderwagen en een schuimblusvoertuig opgeroepen. De rook ging volgens de Veiligheidsregio Zeeland recht naar boven en zorgde niet voor overlast.

Volgens de Veiligheidsregio stond de voorzijde van één van de vier loodsen op het terrein in brand. Deze raakte zwaar beschadigd. De naastgelegen loods liep rookschade op. In de loods lagen volgens de brandweer brandstoftanks. Rond 00.15 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brandweer zal voorlopig nog nablussen.

Eerdere brand
Op het terrein van het loonbedrijf waar de brand woedde, Van den Dries, was op 7 augustus 2013 ook al een grote brand. Toen kwam er zoveel rook vrij dat de Westerscheldetunnel enige tijd volledig moest worden afgesloten. Nadien bleek in een straal van 300 meter rondom de loods asbest terecht te zijn gekomen. Bij de brand van dinsdag was geen sprake van asbest. Nu woedde namelijk brand in de loods die op de plaats is gekomen van de oude, afgebrande schuur.