Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
102 files van totaal 367 km

Hennepkwekerij in dorpshuis Krabbendijke

Toegevoegd: 12-12-2018, 11.34 uur - Update: 12-12-2018, 21.46 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - In dorpshuis De Meiboom aan de Kerkpolder in Krabbendijke heeft de politie vanochtend een wietkwekerij ontdekt.


Volgens de politie werd de plantage rond 10.00 uur aangetroffen onder het podium. Dat gebeurde nadat een trap was verwijderd. Volgens de gemeente Reimerswaal heeft zij op basis van signalen (waaronder een hoge energierekening) de politie gevraagd het pand door te lichten en werd daardoor vanochtend de plantage ontdekt.

De politie meldt dat er 494 planten binnenstonden. Naast de politie en het energiebedrijf is ook de brandweer ter plekke gekomen. De brandweer heeft metingen gedaan. Er is tot nu toe niemand aangehouden. Een gespecialiseerd bedrijf is nu in opdracht van de politie bezig met de ontmanteling van de kwekerij.

Wat er nu verder gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Regelmatig worden namelijk panden door de gemeente gesloten als er een wietplantage is ontdekt. "De gemeente gaat eerst in kaart brengen welke consequenties deze vondst heeft en gaat zich daarna beraden over de vervolgstappen. De maatschappelijke functie van het dorpshuis wordt daarin meegewogen. Het dorpshuis is op dit moment tot nader bericht gesloten", zo laat de gemeente weten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Coremans. (12-12-2018 om 17:11)
Nieuwe beheerder erin he! Kan het dorpshuis niks aan doen. Mensen die begrafenissen, kerkdiensten, of vergaderingen daar hebben zijn nu de dupe, omdat er verder niks is in Krabbendijke. Gewoon opendoen, en nieuwe beheerder erin zetten. En de vorige moeten ze pakken. niet dit gebouw dichtgooien!
AD. (12-12-2018 om 15:55)
Raar dat niemand iets heeft gemerkt want je zou zeggen dat het dorpshuis bijna dagelijks word gebruikt door allerlei clubjes dus zou dat toch opgevallen moeten zijn lijkt mij
Jac (12-12-2018 om 13:59)
Tja, met alle bezuinigingen op kunst en cultuur van de afgelopen jaren moet je blijkbaar creatief zijn om de toko open te houden....... :-)
jan (12-12-2018 om 13:35)
Wat er nu verder gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Regelmatig worden namelijk panden door de gemeente gesloten als er een wietplantage is ontdekt. "De gemeente gaat eerst in kaart brengen welke consequenties deze vondst heeft en gaat zich daarna beraden over de vervolgstappen. WE ZIJN BENIEUWD WAT ZE GAAN DOEN ??? het zal wel onder de mat worden geveegd zoals gewoonlijk !!!!??? WE WACHTEN HET AF.
Stef (12-12-2018 om 12:48)
Beetje bij verdienen gemeente reimerswaal? Pand ook gewoon 3 maanden dicht geen onderscheid maken wet is wet!!
Cookie-instellingen beheren