Weerbericht:
Perioden met zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hennepkwekerij in dorpshuis Krabbendijke

Toegevoegd: 12-12-2018, 11.34 uur - Update: 12-12-2018, 21.46 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - In dorpshuis De Meiboom aan de Kerkpolder in Krabbendijke heeft de politie vanochtend een wietkwekerij ontdekt.

Volgens de politie werd de plantage rond 10.00 uur aangetroffen onder het podium. Dat gebeurde nadat een trap was verwijderd. Volgens de gemeente Reimerswaal heeft zij op basis van signalen (waaronder een hoge energierekening) de politie gevraagd het pand door te lichten en werd daardoor vanochtend de plantage ontdekt.

De politie meldt dat er 494 planten binnenstonden. Naast de politie en het energiebedrijf is ook de brandweer ter plekke gekomen. De brandweer heeft metingen gedaan. Er is tot nu toe niemand aangehouden. Een gespecialiseerd bedrijf is nu in opdracht van de politie bezig met de ontmanteling van de kwekerij.

Wat er nu verder gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Regelmatig worden namelijk panden door de gemeente gesloten als er een wietplantage is ontdekt. "De gemeente gaat eerst in kaart brengen welke consequenties deze vondst heeft en gaat zich daarna beraden over de vervolgstappen. De maatschappelijke functie van het dorpshuis wordt daarin meegewogen. Het dorpshuis is op dit moment tot nader bericht gesloten", zo laat de gemeente weten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van Boven (16-12-2018 om 09:02)
was dat dorpshuis niet van de gemeente dan ? wie weet moeten ze eens een keer nadenken aan welke criminelen ze hun vastgoed verkopen of verhuren dan met het oog op de verstrengeling van de onder en boven wereld, hier een prima voorbeeld van. Wat vroeger nog een hoeksteen van de nederlandse samenleving was is door de huidige overheid omgeturned tot wietplantage/crimineel broedhol, nu tevreden bestuurdertjes ? Of moet er nog meer eigendommen van de staat = het volk verpatst worden aan de criminelen om jullie gat in hand begroting te dichten ?
Vlissinger (13-12-2018 om 09:05)
Gelijke monniken gelijke kappen. Als je als verhuurder een woning verhuurd en daar wordt een kwekerij gestart wordt de VERHUURDER ook aansprakelijk gesteld... helaas zijn er andere ook de dupe hier van, maar regels zijn regels.
Kees (13-12-2018 om 08:47)
Als je daar een scheet laat is het binnen een minuut bekend over heel het dorp!! En een plantage zien ze niet, lijkt mij een gaval van ; die jongens van mij doen dat niet.
wim (13-12-2018 om 07:31)
Wat dom om op zo'n plaats een wietkwekerij in een dorpshuis te gebruiken wat voor iedereen toegankelijk is wat lees je dagelijks tegenwoordig toch veel van deze praktijken, wel jammer dat het zoveel plaats vind waar toch veel mensen de dupe van zijn.
Jokko van der Sneuk (13-12-2018 om 06:01)
Briljant die kweekplaats !! en niemand heeft iets geroken ??? of gehoord ?? zoals ventilatoren ?? of gezien,??? zoals bevoorrading ?
Alfred (12-12-2018 om 19:45)
Als zoiets in een café ontdekt wordt gaat de deur gewoon voor 3 maanden dicht. Dan wordt er ook niet gevraagd of er toevallig nog reserveringen zijn. Dus nu ook gewoon 3 maanden een slot op de deur, wet is er voor iedereen.