Vrijspraak voor vermeend misbruik buurvrouw

Toegevoegd: 12-12-2018, 16.09 uur

Vrijspraak voor vermeend misbruik buurvrouw
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 58-jarige H. de V. uit Bruinisse, tegen wie een gevangenisstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk was geëist, is woensdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken van seksueel misbruik.

De V. werd ervan verdacht zijn buurvrouw, met wie hij een vriendschappelijke relatie had, onverhoeds seksueel te hebben misbruikt. Op 19 juni zou De V. kort na zijn buurvrouw zijn thuisgekomen nadat ze naar de mosselfeesten waren geweest. De vrouw zou op de bank in slaap zijn gevallen en zijn wakker geworden toen De V. haar betastte.

De rechtbank is van oordeel dat de verklaring van de vrouw onvoldoende is om als bewijs te dienen en is bovendien van mening dat de verklaringen van 'getuigen' van 'horen zeggen 'afkomstig zijn. Dat de vrouw huilend werd aangetroffen, was voor de rechter eveneens onvoldoende bewijs dat ze daadwerkelijk seksueel was misbruikt. De rechtbank hield er tevens rekeningmee dat er van beide kanten drank in het spel was gewest.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750