Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 362 km

Druppellekkage bij Braakmanhaven Terneuzen

Toegevoegd: 12-12-2018, 21.04 uur
Druppellekkage bij Braakmanhaven Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - Bij DOW aan de Herbert H. Dowweg in Hoek heeft woensdagavond een kleine lekkage van de stof propyleenoxide plaatsgevonden. De lekkage is gestopt en er is niemand gewond geraakt.


De melding van de lekkage kwam rond 19.40 uur binnen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland vond het incident plaats bij een laadarm op een steiger in de Braakmanhaven. Naast de bedrijfsbrandweer werd ook de reguliere brandweer opgeroepen maar deze hoefde niet daadwerkelijk te worden ingezet.

De druppellekkage kon rond 20.50 uur worden gestopt. Kort hierop werd het sein ‘incident meester’ gemeld. De gelekte druppels zijn opgevangen in een drum en verdund met water. Er zijn metingen uitgevoerd maar er zijn geen concentraties gemeten in de omgeving. Er zijn ook geen gewonden gevallen en volgens de Veiligheidsregio is er ook geen schade aan het milieu.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren