Vier arrestaties in onderzoek katvangers

Toegevoegd: 13-12-2018, 16.49 uur

Vier arrestaties in onderzoek katvangers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse politie heeft afgelopen week vier onderzoeken gedraaid naar katvangers, ook wel money mules genoemd. Er werden in totaal 24 aangiftes en zeven verdachte transacties onderzocht. Dit leidde tot vier arrestaties.

Door de recherche werden vier verdachten aangehouden. Zij hebben inmiddels een (deels) bekennende verklaring afgelegd. Deze mannen komen uit Hulst, Krabbendijke, Middelburg en Vlissingen. Ze zijn 18, 32, 42 en 43 jaar oud. Eén man is spoorloos en kon nog niet worden verhoord. Deze verdachte staat nu gesignaleerd om te worden aangehouden.

Volgens de politie worden steeds vaker jongeren geronseld om hun bankpas af te staan. Hen wordt in ruil hiervoor een mooie beloning in het vooruitzicht gesteld maar de politie roept hen op goed na te denken over wat ze doen. "Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook", zo zegt de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remi Schouwenaar (13-12-2018 om 23:36)
Pinnen afschaffen alleen maar cash
Jippy (13-12-2018 om 19:52)
Ik wist niet dat er nu nog steeds van die sukkels zijn Voor een paar rot centen maar nu krijgen ze ook gratis betaald een gratis strafblad , gratis werkstraf , goed gedaan jochies baba sukkels