Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Belg opgepakt voor stalking Middelburgse ex

Toegevoegd: 14-12-2018, 11.29 uur
Belg opgepakt voor stalking Middelburgse ex
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft donderdag een verdachte van stalking aangehouden. De man wordt er van verdacht vanaf oktober zijn ex-vriendin lastig te hebben gevallen. Hij zou vernielingen hebben gepleegd en bedreigingen hebben geuit.


Op 30 oktober deed het slachtoffer, een inwoonster van Middelburg, aangifte van vernieling. Haar ex-vriend, een 33-jarige Belg, zou olie door haar brievenbus hebben gegooid. Ook zou hij haar hebben bedreigd

De politie stuurde naar aanleiding van dit incident een brief aan de verdachte met de mededeling dat hij geen contact meer mocht hebben met het slachtoffer. De man bleek hier niet van gediend want hij belde later boos op naar de politie. Hij gaf in dit telefoontje aan geweld niet te schuwen.

Mede naar aanleiding van het telefoontje besloot de officier van justitie dat de man mocht worden aangehouden. Donderdag kwam informatie binnen dat de man naar Middelburg zou komen. Hij werd opgewacht en kon vervolgens worden gearresteerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren