Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
109 files van totaal 439 km

Onderzoek na betrappen winkeldief Zierikzee

Toegevoegd: 15-12-2018, 08.14 uur - Update: 15-12-2018, 14.56 uur
Enkele van de aangetroffen goederen welke mogelijk van diefstal afkomstig zijn.
Enkele van de aangetroffen goederen welke mogelijk van diefstal afkomstig zijn.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Naar aanleiding van een poging tot winkeldiefstal vrijdag in Zierikzee doet de politie onderzoek naar de herkomst van diverse goederen die mogelijk gestolen zijn.


In een drogist aan de Appelstraat werden gisterochtend bij een drogist een man en een vrouw betrapt op een poging tot winkeldiefstal. De twee hadden een kinderwagen bij zich met daarin een baby. Winkelpersoneel herkende de twee van een eerdere diefstal, medio september dit jaar en de twee werden aangesproken om een tassencontrole te kunnen doen. Hierop ontvluchtte de vrouw de winkel.

De man kon worden aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een geprepareerde tas. De man gaf aan 40 jaar oud te zijn en uit Mongolië te komen maar de politie doet nog onderzoek naar zijn identiteit. Na contact met de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), bleek dat de verdachte zich vermoedelijk van meerdere aliassen bediend en een uitzetbaar vreemdeling is.

De identiteit van de man wordt nog nader onderzocht. Hij zit nog vast en wordt vandaag verhoord. De vrouw liet de kinderwagen achter en daarom werd de baby overgedragen aan een zorginstantie. ’s Avonds kon het kind worden overgedragen aan een familielid van de verdachte.

Tijdens het fouilleren van de man werd een autosleutel aangetroffen. Het voertuig bleek in de buurt van de winkel te zijn geparkeerd. Volgens de politie werden in het voertuig goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Het gaat onder meer om ​15 stuks haarverzorgingsproducten van diverse merken, geurkaarsen, make-up-artikelen, scheermesjes, lampjes, maandverband, een tondeuse en speelgoed van het merk Lego.

De politie roept winkeliers die gestolen spullen herkennen op om zich te melden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren