Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 129 km

Rijbewijzen drankrijders ingenomen

Toegevoegd: 16-12-2018, 07.57 uur - Update: 16-12-2018, 08.26 uur
Rijbewijzen drankrijders ingenomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht van zeker drie personen het rijbewijs ingenomen omdat zij onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnamen.


In Terneuzen werd de bestuurder van een personenauto staande gehouden nadat deze onderweg "een obstakel" tegen was gekomen, zo meldt de Zeeuws-Vlaamse politie. De persoon blies bij de ademanalyse een waarde van 815 U/gl: 3,7 keer zo veel als is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs ter plekke inleveren.

In de omgeving van Renesse werden tijdens de nachtdienst ook twee personen betrapt die te veel alcohol hadden gedronken om nog te mogen rijden. Een beginnend bestuurder van 19 jaar uit Zierikzee blies 470 U/gl: 5,3 keer zo veel als voor hem was toegestaan. Deze persoon moest zijn rijbewijs inleveren. De andere overtreder was een 28-jarige man uit Zeist. Hij blies een waarde van 395 U/gl en kwam er vanaf met een geldboete.

Ook op Walcheren werden twee drankrijders betrapt. Het ging in beide gevallen om een beginnend bestuurder. Eén van de twee had zo veel alcohol genuttigd dat ook zijn rijbewijs door de politie moest worden ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jkloo (16-12-2018 om 18:52)
Gewoon geen alcohol in verkeer. Zero tolerance. Heel hoge boete. En opnieuw lessen met examen. Als je rijbewijs wil terug hebben
Jokko van der Sneuk (16-12-2018 om 15:29)
en dan ben je dan ook nog beginnend bestuurder (2 dus) en dal al beschonken de weg op,,,tja waar moet dat heen ?? om dan nog maar niet te praten over pilletjes / snuifjes en andere zooi. net wat Willem en EM zegt harder optreden en vaker controles
willem (16-12-2018 om 12:45)
rijbewijzen niet meer teruggeven, laat ze maar opnieuw beginnen: rijlessen nemen en examens afleggen. en wie net boven de grens blaast, 5.000 euro boete. bij herhaling auto in beslag nemen.
EM (16-12-2018 om 11:31)
Onvoorstelbaar dat er nog mensen met zoveel alcohol achter het stuur kruipen ,mijn advies rijbewijs door de papierversnipperaar niks geen boete oid ,voorgoed rijbewijs kwijt !
Cookie-instellingen beheren