Vier arrestaties na geweldsincident op station

Toegevoegd: 16-12-2018, 12.46 uur

Vier arrestaties na geweldsincident op station
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht vier jongeren aangehouden na een melding van een geweldsincident op het NS-station in Middelburg. Hierbij zouden ook bedreigingen zijn geuit met een vuurwapen.

Een 18-jarige man uit Vlissingen zou rond 01.00 uur op het station aan de Kanaalweg door meerdere jongen zijn geslagen en bedreigd. De verdachten reden hierna weg in een auto.  Twee politie-eenheden die op de melding reageerden, zagen even later een soortgelijke auto rijden en besloten deze te controleren. Er werd een stopteken gegeven maar het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor, een rood verkeerslicht negerend.

De auto reed volgens de politie met zeer hoge snelheid de A58 richting Vlissingen op. Korte tijd later werd de afslag genomen naar Oost-Souburg. Vervolgens reed de bestuurder met gedoofde lichten via de Sloebrug naar Vlissingen. De agenten verloren de auto uit het oog en troffen deze ook niet meer aan.

Later vannacht werd de vermoedelijke vluchtauto alsnog aangetroffen. Het voertuig stond geparkeerd bij de Maria van Bourgondiëstraat in West-Souburg. Naar aanleiding van het incident hield de politie rond 02.00 uur in Grijpskerke twee 17-jarige jongens uit Vrouwenpolder, een 16-jarig meisje uit Vrouwenpolder en een 18-jarige jongen uit Grijpskerke aan.

De vier zijn vastgezet en de auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort en heeft inmiddels diverse getuigen gesproken. Vandaag worden de vier verdachten verhoordReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
guido (19-12-2018 om 00:36)
altijd weer zinloze reacties van een bepaalde persoon hier.
Kees (17-12-2018 om 08:05)
Klote volk! Ga werken voor je poen en doe mee met de normale wereld! Jullie lopen te zeuren niet geaccepteerd te worden maar dit ligt voor 100% aan jullie zelf. Van mij mogen ze zulke lui gewoon afschieten.
willem (16-12-2018 om 14:35)
met 4 tegen 1? nou nou, echt dapper. zet ze maar vast tot na de feestdagen in politie cellen. en dan uitzoeken hoe het zit.
zeeuw (16-12-2018 om 13:37)
nogmaals waar zijn de ouders
Nel (16-12-2018 om 13:28)
Hierop kan ik alleen maar zeggen Ongelooflijk!! Zo jong en dan al zo'n gewelddadig gedrag