Agent gebruikt pepperspray bij aanhouding

Toegevoegd: 17-12-2018, 12.24 uur

Agent gebruikt pepperspray bij aanhouding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Agenten hebben zondagavond bij het aanhouden van een 37-jarige man pepperspray moeten gebruiken. De man werd tijdens een controle aangehouden voor witwassen omdat hij een onverklaarbaar geldbedrag op zak had.

De man werd op zondag rond 23.05 uur aan de kant gezet op de Ritthemsestraat in Ritthem. De man bleek nog een boete open te hebben staan en moest deze direct afrekenen. Agenten roken hennep vanuit de auto komen. Daarop overhandigde de verdachte een klein zakje met hennep.

De aanwezige agenten stelden een verder onderzoek in maar ze troffen verder niets bijzonders aan. Wel bleek de man een flink geldbedrag op zak te hebben. Hij kon niet verklaren hoe hij aan het geld kwam en daarop werd besloten het geld in beslag te nemen.

Toen de man te horen kreeg dat hij aangehouden zou worden, verzette hij zich. Eén van de dienders gebruikte daarom pepperspray. De man, welke geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is vervolgens afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (17-12-2018 om 18:05)
De tijden dat je cash geld bij je mocht hebben zijn voorbij. Vroeger droegen auto handelaren nog wel eens een portemonnee met duizenden euro, s maar tegenwoordig ben je al verdacht met 500 euro op zak. Goed dat er pepperspray is gebruikt als de man veel tegenstribbelt, echter je moet oppassen voor mensen met hartfalen die kunnen r aan overlijden.
TT (17-12-2018 om 15:31)
We zijn wel benieuwd hoe hoog zo'n bedrag dan was.