Weerbericht:
Bewolkt, regen en sneeuw. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Celstraf geëist voor dodelijk ongeval Tractaatweg

Toegevoegd: 17-12-2018, 21.13 uur
Het ongeval bij Westdorpe in 2016.
Het ongeval bij Westdorpe in 2016.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen de 24-jarige M.M. uit Goes een gevangenisstraf van acht maanden en een rijontzegging van drie jaar geëist. M., die zich ergerde aan een voorganger die wat minder hard reed, haalde de auto in en zorgde daarmee voor een dodelijk verkeersongeval. Dat gebeurde op de Tractaatweg bij Westdorpe op 1 oktober 2016.


Hij negeerde het inhaalverbod (ononderbroken streep) en passeerde ondanks een tegemoetkomende auto zijn voorganger. Het gevolg is een botsing, de tegemoetkomende auto raakt in een slip en botst tegen een andere auto aan. In totaal raken vijf mensen gewond, een 60-jarige man uit Brouwershaven overlijdt ter plekke en M. blijft ongedeerd. Had M. even gewacht, dan had hij een kilometer verder op de vierbaansweg kunnen inhalen.

Begin mei 2017 had beginnend bestuurder M. ook weer eens haast. Rijdend over de Sloeweg bij Borsele tikte de lasergun van de politie en snelheid van 161 kilometer per uur af. En weer tijdens inhalen. Voor deze vertreding eiste de officier van justitie een boete van duizend euro plus een rijontzegging van twee maanden. ,,Een eerste autorijles zou moeten beginnen met het verhaal dat een bestuurder een dodelijk wapen in handen heeft'', zei officier van justitie Marieke Fimerius. ,,Krap zeven maanden later na dit ongeval laat u zien er niets van geleerd te hebben en nog steeds niet te beseffen dat u asociaal rijgedrag heeft. Dat alles omdat u geïrriteerd raakt en naar uw moeder wilt.''

M.'s raadsman had een geheel andere mening: ,,De feiten staan vast en M. heeft een fatale inschattingsfout gemaakt. Schuld in juridische zin - en daar gaat het hier om - is niet hetzelfde als het begrip schuld zoals we die in het algemene spraakgebruik hanteren.' Hij concludeerde dan ook dat M. van de dood door schuld moest worden vrijgesproken. De uitspraak is op 10 januari 2019.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (19-12-2018 om 22:25)
in Nederland wordt niet meer gestraft. Een mensenleven telt niet meer .De fam heeft levenslang :[[[
Jan Bronk (19-12-2018 om 10:09)
Veel te lage straf, minimaal 3 jaar brommen en 10 jaar rijontzegging voor deze jammerlijke sukkel.
Ja-Ja (19-12-2018 om 05:47)
De geestelijke toestand van de moordenaar en de raadsman zijn ver te zoeken. En de rechter doet mee deze uitspraak gewoon mee.
john (18-12-2018 om 10:41)
De uitspraak is 10 januari ,dan waarschijndelijk volgt er nog een hoger beroep,dat houdt dan in dat deze idioot momenteel nog gewoon op de weg zit ,rijbewiijs afnemen en nooit maar dan ook nooit meer terug geven ,is de enige mogelijk met zo iemand
Adam (18-12-2018 om 07:50)
Wow...als je in oktober een dodelijk ongeval veroorzaakt mag je in mei alweer autorijden!? Slechte zaak
Bastiaan (18-12-2018 om 00:03)
Niet proberen,om het om het over de boeg te gooien met inschattingsfout,hopelijk gaat deze vlieger niet op wat mij betreft,krijgt deze onverlaat nooit meer zijn rijbewijs terug Ik geloof namelijk niet in spijtbetuiging van zijn kant,.....had nu eenmaal haast,...bullshit!!!
Cookie-instellingen beheren