Grote zoekactie naar vermist zeiljacht

Toegevoegd: 21-12-2018, 02.00 uur

Door: Manfred Berrevoets

OUDDORP - Reddingsdiensten hebben vanavond tevergeefs gezocht naar een vermist zeiljacht met mogelijk vijf personen aan boord.

Aan het begin van de avond kreeg de Kustwacht een noodmelding binnen van een onbekend zeiljacht dat zinkende zou zijn ter hoogte van Ouddorp. Daarop werd een zoekactie gestart op de Noordzee tussen Renesse en Ouddorp. Na de noodmelding werd de verbinding met het jacht verbroken en was het niet meer mogelijk verbinding te maken met het schip.

Na vier uur zoeken waren er nog geen aanknopingspunten gevonden die duiden op een schip in nood. Er wordt dan ook rekening gehouden met een nep melding. ,,De eenheden hebben het hele gebied afgezocht en er zijn geen wrakstukken, brandstof of personen aangetroffen, dus geen enkel aanknopingspunt dat er werkelijk een jacht gezonken is’’, aldus de kustwacht. ,,Verder zijn er ook geen vermissingen gemeld.

Aan de zoekactie deden in totaal vier reddingsboten mee, waaronder de reddingsboot van Neeltje Jans, en twee helikopters. Diverse andere vaartuigen waaronder een vissersvaartuig boden hun hulp aan. Ook werd er een politiehelikopter en het kustwachtvliegtuig ingezet. Daarnaast werd er ook een drone van de brandweer ingezet met een warmtebeeldcamera.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
danny (21-12-2018 om 02:25)
"Hopelijk" is het een grap en betreft het geen mensen in nood. Echter met de moderne techniek van deze tijd, waarschijnlijk geen probleem om eventuele "grappenmakers" te achterhalen indien van toepassing. Gelijk ook ff de rekening van bijvoorbeeld 80.000 euro te laten betalen. Kijken hoe leuk ze het dan nog vinden!