Zoekactie naar vermist zeiljacht gestaakt

Toegevoegd: 21-12-2018, 11.30 uur

Zoekactie naar vermist zeiljacht gestaakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

OUDDORP - De Kustwacht heeft vandaag met een vliegtuig verder gezocht naar vijf personen die mogelijk vermist zijn geraakt, nadat hun zeiljacht gezonken zou zijn.

De zoekactie op de Noordzee tussen Ouddorp en Renesse heeft gisteren in het donker niets opgeleverd. Vanuit de lucht is opnieuw naar mogelijke sporen van het zeiljacht gezocht. Dat kunnen wrakstukken zijn, maar ook bijvoorbeeld brandstof dat in zee ligt.

Gisteravond is er via de 112-centrale een noodmelding binnengekomen. Dat was een kort telefoongesprek met een Nederlandse man. Na de melding werd het gesprek afgebroken. Daarna is er geen contact meer geweest met de gsm of het schip. De Kustwacht kon wel een redelijke positie-indicatie krijgen, waarop besloten is een zoekactie op te starten.

Zojuist laat de Kustwacht weten bij daglicht het gebied te hebben afgezocht en geen sporen van een gezonken jacht aangetroffen te hebben. Omdat er geen melding is gedaan van een vermissing wordt de zoektocht definitief gestaakt. Er wordt rekening gehouden met een nepmelding.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750