Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vlissinger opgepakt voor oplichting via Marktplaats

Toegevoegd: 22-12-2018, 12.49 uur
Vlissinger opgepakt voor oplichting via Marktplaats
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSNGEN - Vrijdagmiddag is een 18-jarige jongen buiten heterdaad aangehouden op verdenking van internetoplichting.

Als via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting zeven aangiftes binnenkomen van gedupeerden van oplichting via Marktplaats wordt een onderzoek gestart. Alle zeven slachtoffers lijken opgelicht te zijn door dezelfde persoon na een reactie op een verkoopadvertenties op Marktplaats. Nadat de koopafspraken met de verdachte zijn afgerond is vervolgens te goeder trouw geld overgemaakt. Alleen komt de verdachte zijn afspraken niet na en levert de gekochte spullen niet af.

De Vlissinger is voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Niet uitgesloten wordt dat hij meer oplichtingszaken op zijn naam heeft staan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De zaak zal worden voorgelegd aan de officier van justitie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (22-12-2018 om 17:35)
ik kan niet begrijpen dat z,n naam en straat niet bekend word gemaakt, zulk soort lui horen geen recht op prive
Anoniempje (22-12-2018 om 14:49)
Hoe kan dat nu??? Marktplaats heeft tegenwoordig toch zo'n systeem dat je eerst je product moet ontvangen voor geld ontv