Hennepkwekerij gevonden op garagezolder

Toegevoegd: 23-12-2018, 13.12 uur

Hennepkwekerij gevonden op garagezolder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

AARDENBURG - Zaterdagmiddag is op een garagezolder bij een woning aan de Busschieterstraat in Aardenburg een hennepkwekerij gevonden.

De politie komt de kwekerij op het spoor na informatie uit een andere strafzaak. Een onderzoek met een warmtecamera bevestigt het vermoeden dat er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig is. Dat wordt bevestigd nadat agenten de garage zijn binnengestapt.

Op de zolder staan in een kweekruimte 108 hennepplanten in volle knop. Volgens een berekening zou de oogst 13.978 euro bruto kunnen opleveren. Vermoedelijk is er al eerder geoogst aangezien er in de ruimte enkele droogrekken liggen met daarop nog plantenresten.

Een fraude-inspecteur van Enduris heeft de hennepkwekerij afgesloten van het stroomnetwerk en de meter verwijderd. Deze constateert dat er sprake is van diefstal stroom. De energiemaatschappij zal hier aangifte van doen. Hierna kon de hennepopruimploeg de kwekerij veilig ontmantelen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750