www.hvzeeland.nl

Sporenonderzoek ongeluk Vlissingen afgerond

Toegevoegd: 27-12-2018, 23.07 uur

Sporenonderzoek ongeluk Vlissingen afgerond
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft het sporenonderzoek naar de ernstige aanrijding donderdagavond op de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen afgerond.

Tussen de kruisingen met het Westerzicht en de Weijevlietweg kwamen rond 17.10 uur twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing. Dat gebeurde nadat één van de wagens op de verkeerde weghelft kwam. Vier personen werden met ambulances afgevoerd. Zeker één van hen raakte zwaargewond. Eén van de gewonden is later vanuit Goes per traumahelikopter naar Rotterdam overgebracht. Meer details over de slachtoffers zijn nog niet bekend.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie startte na het ongeluk een uitgebreid onderzoek. Eerst werd de situatie uitgebreid gefotografeerd en vervolgens werd de exacte locatie van de voertuigen ingemeten middels GPS. In de tussentijd plaatste de gemeente Vlissingen dranghekken aan beide zijden van de Nieuwe Zuidbeekseweg om zo de weg verder af te sluiten.

Op de weg werden door de politie sporen aangetroffen die de plek van de botsing aanduidden. Naar aanleiding hiervan werd besloten om een berger de voertuigen zo op de weg te laten plaatsen dat het moment van de botsing precies werd nagebootst. Nadat dit zogeheten inpassen was uitgevoerd werden nog wat nieuwe foto’s gemaakt en vervolgens kon rond 22.00 uur worden gestart met de daadwerkelijke berging.