TBS in zedenzaak Westkapelle verlengd

Toegevoegd: 28-12-2018, 16.33 uur

TBS in zedenzaak Westkapelle verlengd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de tbs met dwangverpleging, die de 66-jarige J. W. uit Westkapelle in 2012 werd opgelegd met twee jaar verlengd.

W. werd in 2012 tot een gevangenisstraf van twee jaar plus tbs met dwangverpleging veroordeeld omdat hij acht jongens seksueel zou hebben misbruikt. Hij werd verdacht van ontucht met minderjarigen, seksueel binnendringen, schennispleging en het uitlokken van ontucht. De feiten zouden zich hebben afgespeeld in de periode 1993 tot september 2011.

W. zelf verklaarde dat hij zeker honderd jongens had misbruikt,  aar daarvoor werd hij niet vervolgd omdat er geen aangifte was gedaan.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (29-12-2018 om 23:58)
@ Een buitenstaander uit de buurt: Helemaal mee eens.
Een buitenstaander uit de buurt (29-12-2018 om 19:42)
Iedereen wist van de afwijking van deze man. Jarenlang heeft hij gedaan wat hij heeft gedaan, zijn omgeving stond erbij en keek ernaar. De jongens zelf wisten donders goed waar het om ging, maar het was snel verdient die 25 gulden. Als je weigerde was het even goede vrienden en dronk je samen nog een biertje.Nooit niks gedwongen voor zover ik weet. Het was zijn manier om zijn affectie te tonen binnen de strenge gemeenschap waarin hij toen leefde. Ik wil hem niet goedpraten maar zoals hij wordt afgeschilderd in de media is in elk geval niet het juiste beeld.... De omgeving van deze man vindt ik schijnheilig, maar de reageerders welke niks van de zaak weten (buiten wat ze uit de media hebben vernomen) kunnen sowieso beter hun mond houden!
Lau (29-12-2018 om 13:01)
Er zijn dus nog plm. 92 jongens/mannen die nog steeds met een geheim en/of schuldgevoel rondlopen omdat ze door deze smerige man zijn misbruikt tussen 1993 en 2011. Doe alsnog aangifte!!
Bram (29-12-2018 om 09:41)
Wat een ziek land is dit. 1 jaar cel als je vuurwerk in huis het. Op straat gezet als je een wietplant heb. En 8 tot 100 jongens misbruiken 2 jaar en tbs????? 20 jaar lijkt me meer op ze plaatst gelukkig is tbs verlengt.