Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie betrapt vroegtijdige vuurwerkafstekers

Toegevoegd: 29-12-2018, 02.29 uur
Politie betrapt vroegtijdige vuurwerkafstekers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdag in de Oosterschelderegio verschillende personen betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk.


's Middags werden in Oosterland twee minderjarige jongens betrapt. Zij werden doorverwezen naar Halt. In Zierikzee werd een 19-jarige man betrapt. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. 's Avonds betrapte de politie ook in Bruinisse twee minderjarige jongens die vuurwerk afstaken. In Kamperland werd één minderjarige jongen betrapt. Ook deze drie werden doorverwezen naar Halt.

“De Halt-straf is een korte en snelle aanpak waarbij Halt de jongere confronteert met zijn gedrag en de gevolgen daarvan. De jongere biedt excuus aan, vergoedt de schade en maakt specifieke leeropdrachten. Ouders zijn hierbij actief betrokken”, zo legt de politie uit.

Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan tussen 18.00 uur op 31 december en 02.00 uur op 1 januari. Sinds vrijdag mag wel weer vuurwerk worden gekocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (1-1-2019 om 10:14)
Ik woon in een natuurrijke omgeving, word wakker met vogelzang en gekwetter, veel mooie vogeltjes, eenden en andere dieren. Op nieuwjaarsochtend NIETS ! Volkomen stilte en geen enkele vogel te zien. De arme beestjes zijn waarschijnlijk helemaal gestrest diep weggedoken ergens. Alles lijdt eigenlijk onder vuurwerk, geen enkele noodzaak toe, enkel overlast voor milieu, mens en dier.
bram goeree (31-12-2018 om 14:30)
fred misschien eerst eens naar het nieuws kijken.nu al zijn hulpverleners belaagd die hun werk doen .ook voor hun is het oud en nieuw maar wordt dus verziekt door die rad draaiers .las net dat ze vuurwerk bij de Mikke (vogelopvang) in het opvanghok hebben gegooid .hoe ziek kan je dan maar zijn .wat jij zegt dat wanneer ze niks vernielen dan heb ik daar ook geen moeite mee ,maar dat is tegenwoordig niet meer zo .ook is het vuurwerk veel zwaarder dan vroeger dus richt meer overlast en schade aan .ik hoop maar een ding dat hulp verleners indien nodig fatsoenlijk hun werk kunnen en mogen doen .zonder dat de rad draaier dit bijna onmogelijk maken .als dit wel gebeurd kunnen de straffen niet hoog genoeg zijn .fijne jaarwisseling voor iedereen
Jk (31-12-2018 om 10:04)
E is gewoon geen handhaving, bij betrappen illegaal vuurwerk moeten ze maar een boete bedrag van minimaal 5000 euro doen, en mileubelasting van 1 euro per item. Hebben ze over uitstoot houtkachels en diesels, vuurwerk is meet belastend
fred (31-12-2018 om 07:01)
jongens zeur toch niet zo als er niets stukgemaakt word mogen ze van mij brommeren en knallen he
bram goeree (30-12-2018 om 23:21)
de wet is dat je alleen maar vuurwerk mag afsteken op oudjaar avond tot twee uur s'nachts.oke waarom start de verkoop dan al veel eerder .enkel verkopen op oudjaar zou misschien al veel overlast weg nemen .dan zeggen ze dat dit niet kan vanwege de drukte.dat moet je er dan maar voor over hebben .je kan niet van de politie verwachten dat zij dit op lossen gezien alle bezuinigingen daar .de regering geeft richt lijnen die niet na te leven zijn op deze manier.dus een falend beleid.misschien toch een totaal verbod,hoge straffen en dan maar gemeenten die dit organiseren .want dit beleid deugt niet en faalt langs alle kanten .begin maar eens met enkel de verkoop op oudjaar .vroeger staken we ook vuurwerk af maar dat waren geen bommen zoals nu
Michelle (30-12-2018 om 21:53)
wat een onzin weer. ik ben ook ooit naar halt gestuurd omdat ik vuurwerk afstak voor de deur op 1 januari.. niks kapot gemaakt, en het ging over grondbloemen zonder knal.... er word hier weer gedaan alsof het een wereldramp is dat mensen vuurwerk afsteken.. verkoop het dan ook gewoon alleen op 31 december en zeur anders niet zo over die paar dagen per jaar dat het afgestoken wordt...….
Cookie-instellingen beheren