Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Aanhoudingen voor plannen straatroof

Toegevoegd: 29-12-2018, 09.57 uur - Update: 29-12-2018, 10.20 uur
De aangetroffen wapens.
De aangetroffen wapens.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - Op de Nolleplaatlaan in Koudekerke heeft de politie vrijdagavond twee personen aangehouden op verdenking van het plannen van een straatroof.

's Middags waren agenten al afgegaan op een melding van een verdachte situatie in Koudekerke. 's Avonds werden de betrokken personen en hun voertuig opnieuw gezien. Agenten zagen vervolgens rond 20.05 uur het bewuste voertuig rijden. Enkele personen gingen er voet vandoor.

De mannen konden worden staande gehouden. Volgens een woordvoerder leek er in eerste instantie weinig aan de hand te zijn, maar toen doken twee wapens op: een alarmpistool en een luchtdrukwapen. De politie hield vervolgens de twee verdachten aan. Het gaat om mannen van 18 en 19 jaar oud uit Vlissingen. De wapens werden in beslag genomen.

Even later verschenen twee personen op de locatie omdat zij via Marktplaats een afspraak hadden gemaakt voor het kopen van een tweedehands mobiele telefoon. De politie vermoedt dat deze personen werden gelokt om ze van het geld te beroven. Het bedrijf is ingelicht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750