Steekincident geen misdrijf maar zelfdoding

Toegevoegd: 29-12-2018, 17.14 uur - Update: 29-12-2018, 17.25 uur

Het incident speelde zich donderdag rond 03.10 uur af in de De Ruyterlaan.
Het incident speelde zich donderdag rond 03.10 uur af in de De Ruyterlaan.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

CLINGE - Het fatale steekincident in de nacht van woensdag op donderdag in Clinge was geen misdrijf maar een zelfdoding. De 63-jarige verdachte is daarom in vrijheid gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het 33-jarige slachtoffer, een vrouw uit het Belgische Sint-Niklaas, werd rond 03.10 uur met ernstige verwondingen op straat aangetroffen in de De Ruyterlaan. Ondanks de inzet van de hulpdiensten overleed de vrouw ter plekke.

Een 63-jarig familielid van het slachtoffer werd aangehouden als verdachte. Gisteren werd nog besloten haar langer vast te houden maar vandaag is duidelijk geworden dat zij geen rol heeft gespeeld in het overlijden van de Vlaamse. De vrouw, die volgens Belgische media al langer kampte met depressieve klachten, blijkt namelijk zelf een einde aan haar leven te hebben gemaakt.
 

Vragen over zelfdoding? Bel 0900-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.

 Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (30-12-2018 om 19:40)
@Marina waren deze buren er allemaal bij. Je snapt toch ook wel dat de politie niet alleen op deze verhalen van de buren in zo'n kleine gemeenschap gelijk hun onderzoek kunnen afronden. Voor de politie zijn alle scenario's op zo'n moment open. Ze zullen zeer zeker wel een buurt gesprekken hebben gevoerd. Maar vergeet niet het was 03.10 en aan "straat" praat kunnen ze soms heel weinig. Misschien hadden ze iets eerder hun onderzoek kunnen afronden, maar vergeet niet ze was inwoonster van België en dan gaat dit allemaal niet zo snel dan dat je je denk!! Heel veel sterkte aan de 63 jarige vrouw. hopelijk hebben ze wat aan uw onderbuik gevoel.
Gezichtsverlies (30-12-2018 om 14:14)
Tja er was de laatste weken al zoveel nieuws over steekpartijen en dat de politie het al allemaal al maanden zo niet jaren wist over de vele aanklachten en aangiften, ellelange strafbladen, wapenbezit, stalking, bedreiging, drugshandel, contacten met terroristen en eigenlijk alles wat god en de wet verbood, genoeg op ze gelijk op te pakken,en er toch niets aan deed, met dodelijke slachtoffers achteraf natuurlijk. Er moest wel een krachtig teken komen van echte daadkracht dus dan krijg je van bovenhand opdrachten tot dit soort mishandeling van onschuldige getuigen/slachtoffers om te laten zien dat de overheid toch echt serieus bezig is met de messentrekkersculture. #FAIL !!
het land van leugens (30-12-2018 om 11:00)
dus het OM heeft er wel 3 dagen voor nodig om er achter te komen dat dit zelfdoding was ? tja, zeker te veel bezuinigingen door de kapitalistische graaipolitiek ? ach, dan blijft de onschuldige moeder die haar kind te onder zag gaan toch gewoon maar een paar dagen in de bak ? er moeten nu eenmaal offers gemaakt worden zegt de politiek ijskoud zonder menselijke emoties, want er zijn nu eenmaal jubelwinsten voor de rijken en dat is blijkbaar toch belangrijker. en hulp van instanties ? door haar dagen op te sluiten en daarna over te leveren aan de wegbezuinigde psychiatrie die maar wat aankloot ? geloof het lekker zelf maar ik weet dat het niet zo is.
marina (30-12-2018 om 10:27)
Politie soms wel erg voorbarig met conclusies, hadden ze maar naar de buren geluisterd. In zo'n kleine gemeenschap weet men meestal wel wat er leeft. Een onderbuikgevoel kennen ze schijnbaar niet. Arme mensen, al problemen genoeg en dan dit nog eens. Deze kerst en jaarwisseling blijft een slechte herinnering. Iemand is pas schuldig als het tegendeel bewezen is, toch. Anderen waar je zeker van weet dat ze werkelijk een misdaad gepleegd hebben komen er beter van af dan deze moeder, triestig verhaal!!1
Popeye (29-12-2018 om 19:32)
Zie dan nog maar ns te rouwen .. sterkte moeders!
anoniem (29-12-2018 om 19:20)
hopelijk komt deze 63-jarige mevrouw met behulp van alle instantie weer in de maatschappij. Hèt is echt verschrikkelijk om verdachte te zijn en er niets aan kan .doen. Hopelijk kan ze in clinge weer op adem komen en hopelijk niet met de nek aangekeken wordt. Je zult het maar overkomen vastgezet worden als verdachte en na een aantal dagen weer gewoon de "de wereld" in gestuurd worden als onschuldige. Als ex-verdachte komt nu pas het proces. Hopelijk krijgt zij en de kinderen die op dat moment ook in huis waren op het moment van deze verschrikkelijke gebeutenis. Sterkte aan alle betrokken.