www.hvzeeland.nl

Dode bij woningbrand in Axel

Toegevoegd: 01-01-2019, 19.26 uur

Dode bij woningbrand in Axel
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - Bij een brand in een woning aan de Singelweg in Axel is vanmiddag een onbekende man om het leven gekomen. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

De brandweer werd rond 16.40 uur opgeroepen om een onderzoek in te stellen na een melding van een brandgerucht bij de woning. Een kwartier later werd de brand opgeschaald naar een middelbrand. Er zijn drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. In de woning waren meerdere brandhaarden.

Rond 17.30 uur werd er door de brandweer een slachtoffer gevonden. Deze is vervolgens gelijk gereanimeerd. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Helaas mocht hulp niet meer baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden.

Om 18.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De woning is daarna nogmaals gecontroleerd en de laatste brandresten zijn geblust. Doorslag naar de aangrenzende woning kon worden voorkomen. Wel heeft de aangrenzende woning rookschade opgelopen. Stichting Salvage komt ter plaatse voor de afhandeling van de schade.

De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De omgeving rondom de woning is dan ook afgezet als plaats delict. De technische recherche is ter plaatse en doet onderzoek. Ook is gestart met het horen van enkele getuigen.

Omdat in het verleden al meerder keren een hennepkwekerij in de woning werd gevonden, is direct bekeken of dit de oorzaak is geweest van de brand. Er is echter dit maal geen kwekerij gevonden. Wel heeft een opsporingsambtenaar van Enduris geconstateerd dat er sprake is van diefstal stroom, ondanks dat het pand eerder al van het elektriciteitsnet was afgesloten.

[[VIDEO 2]]