Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 308 km

Brandweer krijgt kat niet uit boom

Toegevoegd: 02-01-2019, 17.54 uur
Ook de brandweer is het niet gelukt de kat uit de boom te krijgen.
Ook de brandweer is het niet gelukt de kat uit de boom te krijgen.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

OUD-VOSSEMEER - De brandweer van Tholen is woensdagmiddag omstreeks 14:30 uur opgeroepen voor een kat in de boom aan de Leguitsedijk in Oud-Vossemeer.


De brandweer heeft de kat geprobeerd te bereiken met ladder, maar hiervoor zat deze te hoog. Vervolgens is er met een straal water in de boom gespoten, maar ook deze poging mislukte. De kat, Pluisje, is volgens zijn eigenaar al meer als een week vermist. Hij is waarschijnlijk geschrokken van het vuurwerk en toen de boom in gevlucht.

Kinderen gingen opzoek naar de kat en hoorde in de buurt van een rij grote bomen gemiauw. Toen ze beter gingen kijken zagen ze Pluisje hoog in de boom zitten. De eigenaar heeft eerst zelf geprobeerd hem uit de boom te krijgen, maar toen dit mislukte is de brandweer ingeschakeld. Ook de brandweer is het niet gelukt de kat uit de boom te krijgen.

Het ter plaatse laten komen van een hoogwerker is ook geen optie omdat de kat aan de zijde van een onverhard land zit waar de hoogwerker niet kan komen. De kinderen hebben nu eten bij de voet van de boom gezet in de hoop dat Pluisje zo uit de boom komt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
eine (3-1-2019 om 13:34)
Ik heb nog nooit een skelet van een kat in een boom zien hangen , dus deze komt er ook wel weer uit. brandweer inzet komt weer op kosten van de belasting betaler en dit alleen maar voor overbezorgde niet realistische burgers. beetje jammer.
Rien (3-1-2019 om 13:08)
Tsja, haha een verdovingspijltje en een vangnet er onder wil ook wel eens lukken, Piet.
Ap (3-1-2019 om 12:12)
@Wim, hoe vaak heb jij al een kattenskelet in een boom zien hangen? Ik nog nooit M.a.w. Kan even duren maar komen vanzelf een keer naar beneden
Rick (3-1-2019 om 11:58)
Andere optie: gewoon de kat uit de boom kijken....
wim (3-1-2019 om 06:56)
o ik hoop dat de poes nu wel uit de boom komt straks gaat de poes dood door honger en dorst er moet toch een manier zijn om de lieverd eruit te halen
Ja-Ja (3-1-2019 om 06:53)
Katje komt echt wel vanzelf uit de boom. Maar met een straal water ? daar word katje nog banger van. P.s Er is nog nooit een katachtige in een boom gebleven als deze honger krijgt.
Cookie-instellingen beheren