Brandweer krijgt kat niet uit boom

Toegevoegd: 02-01-2019, 17.54 uur

Ook de brandweer is het niet gelukt de kat uit de boom te krijgen.
Ook de brandweer is het niet gelukt de kat uit de boom te krijgen.
1
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

OUD-VOSSEMEER - De brandweer van Tholen is woensdagmiddag omstreeks 14:30 uur opgeroepen voor een kat in de boom aan de Leguitsedijk in Oud-Vossemeer.

De brandweer heeft de kat geprobeerd te bereiken met ladder, maar hiervoor zat deze te hoog. Vervolgens is er met een straal water in de boom gespoten, maar ook deze poging mislukte. De kat, Pluisje, is volgens zijn eigenaar al meer als een week vermist. Hij is waarschijnlijk geschrokken van het vuurwerk en toen de boom in gevlucht.

Kinderen gingen opzoek naar de kat en hoorde in de buurt van een rij grote bomen gemiauw. Toen ze beter gingen kijken zagen ze Pluisje hoog in de boom zitten. De eigenaar heeft eerst zelf geprobeerd hem uit de boom te krijgen, maar toen dit mislukte is de brandweer ingeschakeld. Ook de brandweer is het niet gelukt de kat uit de boom te krijgen.

Het ter plaatse laten komen van een hoogwerker is ook geen optie omdat de kat aan de zijde van een onverhard land zit waar de hoogwerker niet kan komen. De kinderen hebben nu eten bij de voet van de boom gezet in de hoop dat Pluisje zo uit de boom komt.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (4-1-2019 om 18:00)
Meneer Kees; Een waarheid als een koe, een kat komt hoe dan ook uit een boom dood of levend. Maar het eeuwige betoog van op zijn pootjes terecht komen is niet waar. Jaren terug is een kat van ons hoog in een boom terecht gekomen. Dagenlang, iemand heeft de brandweer gebeld. Hoogwerker erbij en poes werd zo angstig dat ze gevallen is. Resultaat; gebroken onderkaak en schouder. Gelukkig is poes Pluis weer heelhuids thuis.
Kees (4-1-2019 om 14:25)
Een kat komt altijd maar dan ook altijd uit de boom. Veel mensen weten dat niet en vinden het zieleg maar het is de natuur. Hij is er in gekomen en komt er vanzelf uit. Buiten dat als een kat valt dan breekt het nooit iets. De kat heeft geleerd hoe hij moet vallen en komt ten allen tijde op zijn pootjes terecht. Op deze zachte grond zal hij zeker goed neerkomen. Gewoon de natuur zijn werk laten doen. En het is de plicht van de brandweer een poging te wagen het dier te redden. Dit is niet gelukt en ze kunnen er niet bij met een hoogwerker of ladderwagen dus moeten ze de pogingen staken en de natuur zijn werk laten doen.
AD. (4-1-2019 om 12:22)
Geen aandacht aan schenken want als de kat niemand ziet of hoord komt hij vanzelf weer naar beneden maar zolang iedereen pond die boom blijft lopen en roepen blijft hij lekker zitten.
Jokko van der Sneuk (4-1-2019 om 08:39)
een kat in het nauw maakt rare sprongen OF staan we te kijken als een kat in een vreemd pakhuis, ach ....een kat komt altijd op z'n pootjes terecht, Hopelijk ook hier. anders rijplaten en een hoogwerker, dat pijltje idee, met vangnet is ook een goed idee
Goes (3-1-2019 om 21:57)
Pluisje is weer thuis!
Goes (3-1-2019 om 18:41)
Brandweer is bedoeld voor mens EN dier, dus geen gezanik over eventuele kosten.