85-jarige vrouw beroofd van tas in Middelburg

Toegevoegd: 08-01-2019, 11.43 uur

85-jarige vrouw beroofd van tas in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 85-jarige fietsster uit Middelburg is maandagmiddag in haar woonplaats beroofd van haar handtas. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

De vrouw fietste rond 15.30 uur over het fietspad naast de Schroeweg, ter hoogte van Park Veldzigt. Hier werd ze ingehaald door een jongeman op een fiets. Deze deed een greep in de fietsmand van de vrouw en ging er vervolgens met haar handtas vandoor in de richting van de Oude Vlissingseweg.

De vrouw is de jongeman nog achterna gefietst, maar kon hem niet meer achterhalen. Wel werd ze aangesproken door twee vrouwen van een jaar of twintig die getuige waren geweest van het voorval. Zij vingen de vrouw op en gaven aan dat de vrouw hen moest noemen als getuige tegen de politie. Ze zouden bij één van de bedrijven werken op Park Veldzigt. Van hen zijn echter geen gegevens bekend en daarom roept de politie hen op om zich te melden.

Volgens de politie heeft de dief niet veel geld buitgemaakt. In de handtas zaten, naast wat persoonlijke spullen, namelijk slechts enkele euro's. Wel zat er een pinpas in de tas maar deze is meteen geblokkeerd. De jongeman zat volgens de politie op een ‘normale’ fiets. Hij had een gemiddelde lengte en een normaal postuur. Hij droeg een donkere jas met capuchon zonder bontkraag en een donkergekleurde broek met een lichte streep over de gehele beenlengte van de broek.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Buit eruit ? (8-1-2019 om 16:18)
Tja, handtas los in het fietsmandje. sommige mensen zetten hun fiets ook niet op slot. Ook zoiets waar totaal overbodig voor gewaarschuwd wordt want dit soort dingen hoort men al te weten.
EM (8-1-2019 om 15:37)
Strak gezegd @zeeuw ,ps mag ik de trekker overhalen?
zeeuw (8-1-2019 om 13:30)
er is maar een manier dat is TEGEN DE MUUR