www.hvzeeland.nl

Gevangenisstraf geëist voor verkrachten dochters

Toegevoegd: 09-01-2019, 09.11 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 50-jarige Terneuzenaar J. van M. is dinsdag een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan acht voorwaardelijk geëist. Van M. wordt ervan verdacht van 2007 tot medio 2013 zijn twee dochters te hebben verkracht.

Als de meisjes onder de douche waren geweest, moesten ze van hun vader op het bed gaan liggen en werden hun intieme delen gecontroleerd op hygiëne. Volgens officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk kon dat juridisch worden gekwalificeerd als verkrachting. Waarom Van M. deze 'controles' uitvoerde kon hij niet verklaren.

Van M. zei dat alles wat hij zich nog weet te herinneren ook gebeurd is en datgene wat hij niet meer weet, maar volgens zijn dochters wel degelijk is gebeurd, eveneens te bekennen. Inmiddels is hij in therapie en heeft hij nog een tijd voor de boeg om van diverse 'blokkades' af te komen.

Van M. heeft een blanco strafblad. In het grijze verleden heeft hij zich ook al eens vergrepen aan zijn twee halfzusjes. De advocaat van Van M. vond dat er voor verkrachting te weinig overtuigend bewijs was en verzocht de rechtbank hem daarvan vrij te spreken.

Uitspraak over twee weken.