Jonge vrouw slachtoffer zedenmisdrijf Middelburg

Toegevoegd: 09-01-2019, 15.32 uur

Jonge vrouw slachtoffer zedenmisdrijf Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het ‘ernstige misdrijf’ dat zondag plaatsvond in Middelburg betrof een jonge vrouw die het slachtoffer werd van een zedenmisdrijf. Dat heeft de politie, die eerder geen verdere mededelingen wilde doen, vanmiddag alsnog naar buiten gebracht.

Volgens de politie hebben (voor zover nu bekend) twee mannen het slachtoffer zondagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur belaagd. “Met zijn drieën hebben zij vermoedelijk in de omgeving van de Zusterstraat, de Sint Janstraat, de Nieuwe Haven, de Hoogstraat en de Gortstraat gelopen”, aldus de politie.

“Vanwege de impact die deze zaak op het slachtoffer heeft, is eerder besloten om niet te spreken over een zedenmisdrijf. De algemene term ‘ernstig misdrijf’ heeft echter zoveel vragen en onrust veroorzaakt bij burgers, dat na overleg met de officier van justitie besloten is om meer openheid van zaken te geven over de aard van het delict”, zo heeft de politie laten weten.

Van de verdachten ontbreekt overigens nog steeds ieder spoor en de politie is dan ook nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die bewakingsbeelden of dashcambeelden hebben waar de drie wellicht op te zien zijn.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (10-1-2019 om 11:07)
@Jan heeft volkomen gelijk, dat het duidelijk mag zijn dat er een reden achter zit dat signalement van de daders niet vrijgegeven wordt. Vraag jezelf eens af waarom dit gedaan wordt? De enige redenen die ik kan bedenken is omdat we anders racisme vergroten spelen ofwel de ‘verkeerde’ politieke partijen in de kaart spelen.
Nel (10-1-2019 om 09:10)
Mij verbaast het dit kan gebeuren op klaarlichte dag. Is er dan niemand geweest die gezien heeft dat het meisje werd lastiggevallen en haar dan heeft geholpen? We raken steeds meer op onszelf gericht tegenwordig en dat vind ik een slechte ontwikkeling.
Popeye (10-1-2019 om 08:24)
Ps@Rick: beter beschouwd kan stemmingmakerij eigenlijk ook wel deel uitmaken van onderzoek, zou zomaar kunnen ..
Popeye (10-1-2019 om 08:18)
@Rick: helaas een niet te negeren mogelijkheid maar dat dient dan toch uit gedegen onderzoek te blijken en niet uit stemmingmakkerij, vind je ook niet?
vlissingse (10-1-2019 om 00:39)
@Rick roll: Jij spoort echt niet, dat verzin je niet! Als er geen Alert word gegeven, ga je ook niet kijken naar die klootzakken die dit hebben gedaan.Volgens mij moet jij dit eerst overkomen voor dat jij iets geloof, maar voor mij ben je net zo ziek in je hoofd als die gasten!
Jan (9-1-2019 om 23:02)
Citaat uit het bericht over ernstig misdrijf. Signalementen van de personen zijn niet vrijgegeven. Er zijn dus wel signalementen. Er wordt dus voor gekozen om de pakkans te verkleinen. Zou het misschien een poging zijn om te voorkomen dat we op'foute'partijen gaan stemmen?