Jonge vrouw slachtoffer zedenmisdrijf Middelburg

Toegevoegd: 09-01-2019, 15.32 uur

Jonge vrouw slachtoffer zedenmisdrijf Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het ‘ernstige misdrijf’ dat zondag plaatsvond in Middelburg betrof een jonge vrouw die het slachtoffer werd van een zedenmisdrijf. Dat heeft de politie, die eerder geen verdere mededelingen wilde doen, vanmiddag alsnog naar buiten gebracht.

Volgens de politie hebben (voor zover nu bekend) twee mannen het slachtoffer zondagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur belaagd. “Met zijn drieën hebben zij vermoedelijk in de omgeving van de Zusterstraat, de Sint Janstraat, de Nieuwe Haven, de Hoogstraat en de Gortstraat gelopen”, aldus de politie.

“Vanwege de impact die deze zaak op het slachtoffer heeft, is eerder besloten om niet te spreken over een zedenmisdrijf. De algemene term ‘ernstig misdrijf’ heeft echter zoveel vragen en onrust veroorzaakt bij burgers, dat na overleg met de officier van justitie besloten is om meer openheid van zaken te geven over de aard van het delict”, zo heeft de politie laten weten.

Van de verdachten ontbreekt overigens nog steeds ieder spoor en de politie is dan ook nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die bewakingsbeelden of dashcambeelden hebben waar de drie wellicht op te zien zijn.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ook zeeuwse (9-1-2019 om 22:28)
En nog steeds is pepperspray verboden...
Jan (9-1-2019 om 22:08)
Deze vrouw heeft geestelijk levenslang. Er is maar één passende straf, en dat is castreren.
Zeeuwse (9-1-2019 om 19:45)
Wat vreselijk dat je als vrouw niet meer alleen kan lopen en dat nota bene op klaarlichte dag! Kunnen ze wel hè, drie tegen 1! Bah wat een vreselijke figuren zijn dit, even hun behoefte doen, te gek voor woorden. Streng straffen die gasten!
Rick roll (9-1-2019 om 17:43)
Er is dus helemaal geen bewijs en het verhaal kan gelogen zijn. Zeker omdat blijkbaar niemand het op klaarlichte dag gezien heeft door 4 straten heen? Klink eerder als een meisje met spijt. Wat ook niet ongekend is.
anoniem (9-1-2019 om 17:18)
heel heel veel sterkte voor het slachtoffer en naaste familie.@Popeye je hebt volkomen gelijk.
#you too? (9-1-2019 om 16:40)
Het gaat wel rap achteruit met de vrouwvriendelijkheid tegenwoordig. Het lijkt ook helemaal averechts op de verbeterde vrouwenrechten/gelijke rechten M/V te zijn. Niet dat ik denk dat vrouwen veel vriendelijker zijn geworden tegenover mannen maar dit gaat alle proporties voorbij. Het wordt tijd om daar wat aan te gaan doen overheid, want dit veroorzaakt ook teveel onrust. Doekjes om stinkende wonden winden helpt toch ook niet zoals keer op keer blijkt. Of kunnen we beter op wat meer daadkrachtige partijen gaan stemmen?