www.hvzeeland.nl

Jonge vrouw slachtoffer zedenmisdrijf Middelburg

Toegevoegd: 09-01-2019, 15.32 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het ‘ernstige misdrijf’ dat zondag plaatsvond in Middelburg betrof een jonge vrouw die het slachtoffer werd van een zedenmisdrijf. Dat heeft de politie, die eerder geen verdere mededelingen wilde doen, vanmiddag alsnog naar buiten gebracht.

Volgens de politie hebben (voor zover nu bekend) twee mannen het slachtoffer zondagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur belaagd. “Met zijn drieën hebben zij vermoedelijk in de omgeving van de Zusterstraat, de Sint Janstraat, de Nieuwe Haven, de Hoogstraat en de Gortstraat gelopen”, aldus de politie.

“Vanwege de impact die deze zaak op het slachtoffer heeft, is eerder besloten om niet te spreken over een zedenmisdrijf. De algemene term ‘ernstig misdrijf’ heeft echter zoveel vragen en onrust veroorzaakt bij burgers, dat na overleg met de officier van justitie besloten is om meer openheid van zaken te geven over de aard van het delict”, zo heeft de politie laten weten.

Van de verdachten ontbreekt overigens nog steeds ieder spoor en de politie is dan ook nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die bewakingsbeelden of dashcambeelden hebben waar de drie wellicht op te zien zijn.