Dronken trucker slingert door Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 09-01-2019, 21.03 uur

Het rijbewijs van de beroepschauffeur werd ter plekke ingenomen.
Het rijbewijs van de beroepschauffeur werd ter plekke ingenomen.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Een vrachtwagenchauffeur heeft woensdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij slingerend door de Westerscheldetunnel had gereden. Hij bleek te veel alcohol gedronken te hebben.

Zowel de verkeerspolitie als agenten van het haventeam gingen af op de melding over de slingerende trucker. Zij wisten de vrachtwagenchauffeur bij Borssele aan de kant te zetten in havengebied Vlissingen-Oost. Vervolgens werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een indicatie voor alcoholgebruik.

Een ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens uit dat de chauffeur fors te veel alcohol op had. Hij blies namelijk een waarde van 1.100 Ug/l terwijl 220 Ug/l de limiet is. Het rijbewijs van de beroepschauffeur werd ter plekke ingenomen. De agenten hebben een dagvaarding uitgereikt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-1-2019 om 07:15)
Als beroep chauffeur dronken een auto bestuurt en staande word gehouden moest zijn rij bewijs maar voor goed worden ingenomen
AntiGSM (9-1-2019 om 23:24)
Nooit, maar dan ook nooit geen rijbewijs meer geven en zeker geen werk meer als chauffeur! Dit is een zonder pardon een moordenaar! Deze lui verpesten het voor het imago van de wel serieuze chauffeurs welke niet met telefoons zitten te spelen of bezopen achter het stuur zitten! Ik denk (vermoeden) dat het geen Nederlandse chauffeur was.
JFK (9-1-2019 om 22:42)
NOOIT meer de weg op. Rijbewijs innemen en 3 maanden cel (minstens). In geval van buitenlandse chauffeur stempel in het paspoort "PERSONA NON GRATA".
Cerebrus (9-1-2019 om 21:22)
1100 ug/l. Dan ben je dus echt ladder, ladderzat. Dat krijg je niet van een paar biertjes, zelfs niet van 2 flessen wijn. Dan ben je al dagen dag en nacht lam. Niet te geloven. En dan met een vrachtwagen rijden. Mag toch hopen dat die man levenslang beroepsverbod krijgt. Hij zal even op je auto inrijden waar je kinderen in zitten.