Nieuwe fietsverlichtingscampagne van start

Toegevoegd: 10-01-2019, 09.56 uur

Beeld van de reclamecampagne 'Ik val op'
Beeld van de reclamecampagne 'Ik val op'
1
© Foto: Provincie Zeeland
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij basisschool ’t Vierschip in Arnemuiden is vanochrend het startschot gegeven van een nieuwe fietsverlichtingscampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ).

Namens het ROVZ delen verschillende wethouders in de week van 10 tot 14 januari een fietsverlichtingspakket uit bij de deelnemende scholen. In de pakketten zitten stickers, folders van de landelijke campagne ‘Ik val op’ en kartonnen mallen en krijtspuitbussen van de ANWB.

De stickers zijn reflecterend en zowel voor de leerlingen als hun ouders. Ze bevatten de teksten  ‘Licht aan, goed bezig!’ en ‘Licht aan, goed voorbeeld!’. Bij de scholen is eind vorig jaar navraag gedaan of én hoeveel reflecterende stickers ze willen bestellen.

In totaal hebben 67 basis- en 7 voortgezet onderwijsscholen meer dan 20.000 stickers aangevraagd. "We hopen dat de stickers een aanleiding zijn om rond de keukentafel samen over verkeersveiligheid te praten", zo legt een woordvoerder van de provincie uit.

Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein. Dat gebeurde vanochtend voor het eerst bij openbare basisschool 't Vierschip in Arnemuiden. Gedeputeerde Harry van der Maas en de Middelburgse wethouder Chris Simons spoten samen met leerlingen een krijttekening op het schoolplein.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T.R. (11-1-2019 om 06:44)
Maaltijd bij de Mosterd.
Piet (10-1-2019 om 20:49)
Ik rij regelmatig smorgens langs de basisschool in arnemuiden en het is wekelijk niet normaal hoeveel kinderen er zonder enige vorm van verlichting op de fiets zitten. Zeker als het dan ook nog regent zie je ze soms op het laatste moment. (En ik rij daar altijd stapvoets). De school zou de ouders daar best op mogen attenderen voor het een keer gruwelijk misgaat. Zeker op de van citersweg is het levensgevaarlijk!!
Gerrit (10-1-2019 om 14:31)
Het donkere zeisoen is al half voorbei dus begin aktie rijkelijk laat begonnen.