www.hvzeeland.nl

Nieuwe fietsverlichtingscampagne van start

Toegevoegd: 10-01-2019, 09.56 uur

Nieuwe fietsverlichtingscampagne van start
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij basisschool ’t Vierschip in Arnemuiden is vanochrend het startschot gegeven van een nieuwe fietsverlichtingscampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ).

Namens het ROVZ delen verschillende wethouders in de week van 10 tot 14 januari een fietsverlichtingspakket uit bij de deelnemende scholen. In de pakketten zitten stickers, folders van de landelijke campagne ‘Ik val op’ en kartonnen mallen en krijtspuitbussen van de ANWB.

De stickers zijn reflecterend en zowel voor de leerlingen als hun ouders. Ze bevatten de teksten  ‘Licht aan, goed bezig!’ en ‘Licht aan, goed voorbeeld!’. Bij de scholen is eind vorig jaar navraag gedaan of én hoeveel reflecterende stickers ze willen bestellen.

In totaal hebben 67 basis- en 7 voortgezet onderwijsscholen meer dan 20.000 stickers aangevraagd. "We hopen dat de stickers een aanleiding zijn om rond de keukentafel samen over verkeersveiligheid te praten", zo legt een woordvoerder van de provincie uit.

Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein. Dat gebeurde vanochtend voor het eerst bij openbare basisschool 't Vierschip in Arnemuiden. Gedeputeerde Harry van der Maas en de Middelburgse wethouder Chris Simons spoten samen met leerlingen een krijttekening op het schoolplein.