www.hvzeeland.nl

Nieuwe buurtpreventie-app Sas van Gent

Toegevoegd: 10-01-2019, 14.37 uur

Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Sas van Gent is een buurtpreventie-Whatsappgroep rijker. Priscilla Chapelier, inwoner van Sas van Gent, is de groep gestart.

Chapelier: “Het is de bedoeling dat we sneller kunnen handelen indien er verdachte situaties of alarmerende situaties plaatsvinden in de wijk. Ook ben ik overtuigd dat er op deze manier meer alertheid zal ontstaan. Ook hoop ik dat burgers dichter tot elkaar komen en elkaar helpen als er zich iets voordoet”.

Bewoners van de Burgemeester Hoefnagelstraat, de Ivoystraat, het Frederik Hendrikplantsoen, de Amaliastraat, de Coehoornstraat, de Joost Hamerlinckstraat, de Vassystraat, de Vier Ambachtenstraat, de Stuartstraat, de Vrijestraat, de Rijsenburg, de Leepstraat, de Firensstraat en het Ambachtsplantsoen kunnen zich via Facebook aanmelden voor de groep. Volgens Chapelier worden binnenkort ook borden geplaatst die aangeven dat in de wijk een preventiegroep actief is.

Mochten situaties escaleren, dan wordt overigens aangeraden om de politie in te schakelen. Dit kan via 0900-8844 of via 112 in spoedgevallen. Op de website www.wabp.nl zijn de verschillende Zeeuwse appgroepen te vinden.