www.hvzeeland.nl

Arrestaties op school na zware mishandeling

Toegevoegd: 11-01-2019, 13.07 uur

Door: Roland de Jong

GOES - Naar aanleiding van een zware mishandeling in Goes heeft de politie donderdagmorgen op een Walcherse middelbare school twee jongens aangehouden. Ze werden geboeid de school uitgeleid en zijn naar een politiecellencomplex gebracht.

Op woensdagmorgen 21 november werd een 15-jarige jongen uit Goes bij het station in zijn woonplaats zwaar mishandeld. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door een andere jongen meerdere keren geschopt. Hij liep hierdoor onder meer een gebroken neus op. Later die morgen werd hij bij het station in Middelburg door een andere jongen bedreigd met de dood als hij aangifte zou doen.

Eén van de rechercheurs vertelt dat een jeugdagent de volgende dag door een teamleider van de school werd gebeld: “Deze vertelde wat er was gebeurd. Het slachtoffer en de daders zaten op dezelfde school. Het slachtoffer was uiteindelijk ziek naar huis gegaan en daarna met zijn moeder naar de dokter en het ziekenhuis gegaan. Daar bleek zijn neus te zijn gebroken. De mishandeling en de bedreiging hadden veel impact op het slachtoffer. De daders werden door de school geschorst en wij zijn een onderzoek gestart”, zo vertelt de politie.

Omdat de aangifte van de jongen tijdelijk werd ingetrokken, liep het onderzoek volgens de politie enige vertraging op. Gisterochtend konden echter alsnog twee jongens als verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit 's Gravenpolder en een 16-jarige jongen uit Kruiningen. “De aanhoudingen hebben we in overleg met de schoolleiding bewust op school gedaan om de ernst van de zaak te benadrukken. De jongens zijn geboeid afgevoerd en naar een politiecellencomplex gebracht”, aldus de politie in een verklaring.

De jongeren zijn donderdag door de politie verhoord. Zij bleken open te staan voor mediation door het Openbaar Ministerie (OM). “Mediation kan een waardevolle aanvulling op een rechtszaak zijn. Zeker omdat de betrokkenen nog met elkaar door moeten en elkaar tegen kunnen komen. Het helpt slachtoffers vaak bij de verwerking van het leed”, zo legt de politie uit.