OM: 'Aangifte zedenmisdrijf M'burg klopt niet'

Toegevoegd: 11-01-2019, 17.44 uur - Update: 11-01-2019, 17.51 uur

OM: 'Aangifte zedenmisdrijf M'burg klopt niet'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De aangifte van het ernstige zedenmisdrijf dat zondagmiddag in het centrum van Middelburg zou hebben plaatsgevonden, is vals. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) zojuist bekend gemaakt.

Volgens het OM klopt de aangifte van de vrouw niet. "De berichten leidden tot veel onrust wat achteraf onterecht is gebleken. Vandaag is duidelijk geworden dat deze aangifte niet klopt. Onderzoek wordt gedaan naar de precieze beweegredenen van de vrouw. In kader van de privacy worden verder geen mededelingen gedaan door politie en OM", zo laat een woordvoerder weten.

De politie meldde eerder deze week dat het slachtoffer tussen 15.00 en 16.15 uur door twee mannen zou zijn belaagd. De politie wilde in eerste instantie niet zeggen wat er precies was gebeurd en hield het daarom op een 'ernstig misdrijf'. Omdat dit veel vragen opriep en zorgde voor onrust is woensdag alsnog naar buiten gebracht dat sprake zou zijn geweest van een zedendelict.

Vanwege het incident vloog deze week ook enige tijd een politiehelikopter boven Middelburg.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja Bracke (13-1-2019 om 10:12)
Als geen serieuze reden gevonden wordt waarom de vrouw de valse verklaring aflegde, vind ik dat ze dan maar alle gemaakte kosten moet vergoeden. Hulpdiensten moeten zo een melding serieus nemen, maar hulpverlening is geen tijdverdrijf.
Popeye (12-1-2019 om 22:01)
@Rick: ik schold jou dan ook niet uit. Spijtig genoeg dat t zo is joh!
anoniem (12-1-2019 om 19:20)
@zonnepanelengodencultuur waar baseer jij je uitspraak op. De psychische gezorgheidszorg wegbezuinigd!!? Wie zegt dat zij psychische problemen heeft, kan ook een heel andere reden hebben. In en in triest dat je zo ver moet gaan om de aandacht voor je probleem te krijgen. Hopelijk krijgt ze nu de juiste professionele aandacht. Dus die opmerking van jouw slaat nergens op. Ik zelf vind dat de politie bij zo'n aangifte zoals nu gelijk goed heeft gehandeld. Soms duurt het lang voordat de politie door zo'n aangifte heen prikt. Gelukkig weten wij die nu een reactie geven niet in welke toestand ze deze aangifte heeft gedaan. En zeur niet allemaal over de kosten die gemaakt zijn.
Jose (12-1-2019 om 19:09)
@John; Hoe komt U aan die wijsheid?
Mar (12-1-2019 om 16:05)
Rick Roll Volstrekt overbodige borstklopperij.
kees (12-1-2019 om 15:48)
ik wist niet dat het om foueten maakte bij mij hebben ze mijn woning binnen gevallen door een valse aangifte ze hebben nooit hun excuus aan geboden