Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Automobilist Zierikzee had vermoedelijk gedronken

Toegevoegd: 14-01-2019, 11.11 uur
Volgens de politie had de bestuurder vermoedelijk te veel alcohol op.
Volgens de politie had de bestuurder vermoedelijk te veel alcohol op.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De automobilist die zondagavond zwaargewond raakte bij een eenzijdig ongeluk op de Weg naar de Val (N256) bij Zierikzee reed vermoedelijk onder invloed. Dat meldt de politie.


Het slachtoffer vloog rond 22.25 uur door onbekende oorzaak uit de bocht tussen Zierikzee en de Zeelandbrug. De bestuurder reed op dat moment richting de brug. De auto ramde een hekwerk, vloog over de kop en landde aan de andere kant van een sloot.

De hulpdiensten werden door een toevallig passerende agent in vrije tijd gewaarschuwd. Vrijwel direct werden meerdere ambulanceteams, twee brandweerwagens en een traumahelikopter opgeroepen. Nadat het slachtoffer, een 77-jarige man uit Den Haag, was bevrijd, is deze met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam. De Rotterdamse traumahelikopter landde bij het incident. De trauma-arts is in de ambulance meegereden.

Omdat de politie vermoedde dat de bestuurder alcohol had gedronken, is in het ziekenhuis door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster is voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Bergingsbedrijf Ista heeft de auto getakeld. Tijdens de bergingswerkzaamheden was de N256 ter plekke enige tijd dicht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fietser (14-1-2019 om 12:56)
Die hoeft geen auto meer te rijden. Leeftijd en als er dan ook nog eens alcohol in het geding is dan maar laten rijden. Wat een schade. Gelukkig geen ander bij betrokken!!
Cookie-instellingen beheren